Helft van Vrouwen vindt zichzelf te Dik

Helft van vrouwen vindt zichzelf te dik

Volgens een onderzoek voelt 43% van de Nederlanders zich te zwaar. Het zijn vooral de vrouwen die problemen met het gewicht en kritisch zijn. Zelfs meer dan de helft (51%) van de onderzochte vrouwen vindt zichzelf te dik.

Vrouwen Vinden Zichzelf Te Dik

Vrouwen Vinden Zichzelf Te Dik

Onderzoek Te Dik Zijn of Te Dik Voelen

De onderzoeksbureaus Food Agency en Trendbox hebben een onderzoek gehouden onder ruim 750 personen. Hieruit blijkt dat Nederlanders kritischer op zichzelf zijn dan op mensen in hun omgeving. Ze vinden zich zelf te dik en slechts 22% van mensen in hun omgeving te dik, een behoorlijk verschil.

Verschil Mannen en Vrouwen

Dat er verschillen zijn in opvattingen tussen mannen en vrouwen is al veel gezegd en geschreven. Ook in dit onderzoek werd snel duidelijk dat er behoorlijke verschillen zijn. Zo is er een verschil tussen de mening van mannen en vrouwen gelet op de cijfers uit het onderzoek;

36% van de mannen vindt zich te zwaar tegenover 51% van de vrouwen die vinden dat ze zelf te zwaar zijn.

Vrouwen Minder Kritisch ?

Vrouwen zijn sowieso minder kritisch als het gaat om het gewicht van mensen in hun omgeving. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de vrouwen slechts 17 % van mensen in hun omgeving te zwaar vinden, tegenover de 36% (!) van de mannen, een ruim verschil.

Mannen Onrealistisch ?

Volgens het onderzoek staan mannen ver verwijderd van de werkelijkheid. Zo liet een eerder gepubliceerd onderzoek van de R.I.V.M. (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) al zien dat 60% van mannen in de leeftijd tussen 30 – 70 jaar te dik zijn. Bij vrouwen is dit “slechts” 44%.

Afvallen; De Waarheid

Allemaal wel leuk zo’n onderzoek, maar wat koop je daar voor? Eigenlijk niets meer dan een inzicht hoe er verschillend wordt gedacht over te zwaar zijn en overgewicht tussen mannen en vrouwen.

Indien je echt blijvend wilt afvallen en een gezonder lichaam wilt creëren is het goed om te weten dat wij ons hebben gespecialiseerd in afvallen met hypnose. De reden hiervoor is eigenlijk heel eenvoudig omdat we weten dat hypnose DE ideale manier is om te communiceren met jouw onbewuste deel van het brein. En, omdat we weten, dat het onbewuste de ‘kapitein’ is in het maken van onze beslissingen is het slim om op dit niveau de veranderingen te laten plaatsvinden.

Wanneer jij last hebt van eetbuien en deze worden gestimuleerd door interne emotionele ‘triggers’ is hypnose voor jou de oplossing om blijvend af te vallen en weer een slanker en aantrekkelijk lichaam te krijgen. Hypnose kan jouw gewoontes en gedrag veranderen op een snelle en effectieve manier zodat jij het resultaat gaat krijgen dat je wenst.

 

 

Voornaam:
Emailadres: