Overgewicht

Overgewicht

Heb jij last van overgewicht? Steeds meer mensen hebben last van overgewicht. Natuurlijk hebben voedingsstoffen een bekende invloed op ons lichaam en overtollig gewicht, maar hoe komt het dat we zoveel meer eten en drinken dan goed is voor ons lichaam? Tenslotte weten we heus wel dat we teveel eten (en drinken) maar we blijven ons lichaam volstoppen met voedsel.

Overgewicht - Chips Eten

Overgewicht – Chips Eten

Overgewicht en de oorzaak

De oorzaak van overgewicht is dus duidelijk; teveel. Teveel van alles wat niet goed is; het huidige voedsel is gewoon minder van kwaliteit geworden. We raken steeds meer gewent aan het suikergehalte en zout in het voedsel en zonder deze toevoegingen smaakt het product gewoon minder. Wij weten dat, jij weet dat. Maar waarom stoppen we dan gewoon niet en starten met anders eten en meer bewegen?

Overgewicht en jouw brein

Jouw brein speelt een spelletje met je, althans zal er voor zorgen dat je bescherming hebt. Deze bescherming bestaat onder meer uit het bewaken voor gevaar. En elke verandering is een kans op gevaar. Gevaar op bijvoorbeeld spierpijn, een hongerig gevoel of een combinatie. Jouw brein zal dan signalen uitzenden om hiermee te stoppen. Deze interne ruzie zal altijd worden gewonnen door het onbewuste deel van het brein, dit is minimaal 200 x sterker dan jouw bewuste deel van het brein.

Onbewust Overgewicht

Jouw overgewicht komt doordat de momenten van het innemen van het eten en drinken gekoppeld zijn aan emoties. Je at bijvoorbeeld dat heerlijke maaltijd in het bijzijn van goed gezelschap in een prettig restaurant. Dit is leuk om te doen, niet onprettig dus waarom zou je hiermee ophouden? Of je at de zak chips leeg omdat je een ongelukkig gevoel had, je bleef eten want daarmee ‘verdoofde’ jij het slechte gevoel.

Natuurlijk weet jij dat het eten van een hele zak chips, in 1 keer, niet goed is voor jouw lichaam. Maar jouw keuze wordt gemaakt door het onbewuste deel, dat wint altijd van het bewuste deel. Daarom zul je het onbewuste deel van het brein opnieuw moeten ‘programmeren’ zodat je betere weerstand biedt en een goede keuze kunt maken indien zich opnieuw deze emoties voordoen.

Hypnose helpt jouw om de emoties beter onder controle te krijgen. Hierdoor ontstaan andere – betere gedachten. Dit zorgt voor betere gedrag zodat je ook beter resultaat krijgt. Pas daarom hypnose toe om een nieuw en gezond lichaam te krijgen, zonder overgewicht.

Voornaam:
Emailadres: