Motivatie Afvallen

 

Motivatie Afvallen

Welke motivatie heb jij voor afvallen ? Ik merk dat veel mensen willen afvallen en daarmee beginnen om vervolgens na enkele dagen / weken te stoppen. Vooral het niet doorzetten zorgt nogal voor stress bij mensen die willen afvallen. Tenslotte wil je graag werken aan je lichaam en figuur maar lukt het jou niet om vol te houden. Met deze tips leer je motivatie te vinden en houden voor het afvallen.

Motivatie Afvallen

Motivatie Afvallen

Doel van Afvallen

Eerst is het belangrijk om te weten wat is je doel voor het afvallen ? Wil je een paar kilo afvallen vanwege je gezondheid en omdat je er dan ook beter uit ziet? Of wil je afvallen omdat jij je dan echt anders gaat voelen, je meer zelfvertrouwen gaat krijgen en gelukkig gaat zijn?

Het is belangrijk om je doel duidelijk en helder te hebben want zoals een ‘oude voetbal-wijsheid’ klinkt: zonder doel kun je niet scoren 🙂 De uitleg hierover is eigenlijk duidelijk; je moet de diepere reden weten waarom je wilt afvallen, je intrinsieke motivatie zeg maar. Wanneer je deze weet is het veel beter om je doel te bereiken.

Intrinsieke Motivatie

De intrinsieke motivatie is je echte motivatie waarop je gedrag wordt gestuurd en je gedachten naar toe gaan. Veel mensen denken te weten wat hun intrinsieke motivatie is maar vaak is een misvatting of (erger) juist het tegenovergestelde van datgene wat men denkt. De reden hiervoor is dat men niet geheel eerlijk is, ten opzicht van anderen en van zichzelf.

Voorbeeld: iemand koopt een nieuwe outfit omdat het tijd is voor een nieuwe outfit en – gelet – op de uitverkoop wil jij je zelf verwennen. In werkelijkheid kan dit niet de echte reden zijn maar slechts een rationele verklaring voor je aankoop (kopen in de uitverkoop). De echte reden is dat het goed voelt om complimenten te krijgen op de nieuwe kleding die jij hebt gekocht. Hierdoor wordt je ego gestreeld en krijg je zelfvertrouwen waardoor jij je weer krachtiger en sterker voelt.

Meer Zelfvertrouwen door Afvallen

Je krijgt dus meer zelfvertrouwen wanneer je gaat afvallen en dat kan voor iemand een sterke motivatie zijn. Dat is belangrijk om te weten want je kunt het beste rekening houden met het feit dat je een terugval krijgt in het afvallen. Zo kan het zomaar lukken om bijvoorbeeld meer dan een kilo af te vallen in een week tijd en dit kun je volhouden voor de komende 4 weken. Vervolgens gebeurt er iets raars; de weegschaal geeft aan dat je op gewicht blijft, niet gaat afvallen of misschien nog erger; je bent aangekomen. Hoe kan het toch want je hebt je aan het dieet gehouden zoals je met jezelf hebt afgesproken?

Het meest eerlijke antwoord kan ik je hier geven; ik weet het niet. Blijkbaar is het lichaam in staat om met je gewicht te ‘spelen’ en rare fratsen uit te halen. Om dit te voorkomen kun je natuurlijk minder op de weegschaal gaan staan en minder weegmomenten te nemen tijdens het afvallen. Tenslotte gaat het erom dat jij je beter gaat voelen, dat dit komt doordat je minder gaat wegen is leuk maar dus niet het doel. Begrijp je waar ik naar toe wil met dit verhaal? Vind je intrinsieke motivatie om je doelen te bereiken want anders ben je – te – snel uit het veld geslagen bij de eerste beste tegenslag.

Intrinsieke Motivatie vinden voor Afvallen

Mocht je niet helemaal zeker zijn van je intrinsieke motivatie om af te vallen dan is het goed om te weten dat Hypnose jou hierbij kan helpen. Want je intrinsieke motivatie wordt blootgelegd wanneer je op onbewust niveau van je brein gaat communiceren. Zodra je kritische bescherming van je logica kan worden omzeilt spreek je de waarheid om je doelen te bereiken, je echte motivatie.

Maak een afspraak om te ontdekken wat jou motiveert om af te vallen zodat je meer zelfvertrouwen gaat krijgen en gelukkig gaat worden.

Klik hier voor het maken een afspraak.

Voornaam:
Emailadres: