Angst Voor De Tandarts

Angst Voor De Tandarts ?

Heb jij angst als je naar de tandarts moet gaan? Je bent niet de enige! Volgens Wikipedia blijkt uit diverse onderzoeken dat 80% van de bezoekers wel eens bang is voor de behandeling bij de tandarts. Desondanks gaan de meeste mensen naar de halfjaarlijkse controle, maar er is een ‘groepje’ van ca. 500.000 tot 800.000 (!) mensen in Nederland – België niet meegeteld – die extreem bang zijn voor de tandarts.

Het probleem dat hierbij ontstaat is dat de tandproblemen zoals kiespijn, gaatjes of ontstekingen niet vanzelf weggaan. Je moet een keer naar de tandarts toe gaan, maar hoe doe je dat?

 

Waar komt Angst Tandarts vandaan?

Altijd komt de angst voor de tandarts uit het verleden. Vaak uit een negatieve ervaring, meestal de jeugd. De schooltandarts wordt vaak als oorzaak genoemd. Negatieve, en vaak pijnlijke ervaringen zijn de hoofdoorzaak om een slecht gevoel over te houden bij een tandartsbezoek. Indien je een keer behoorlijk pijn hebt gehad wil je natuurlijk deze situatie voorkomen en deze plek vermijden. Het kan ook zijn dat jij de angstprikkels van je ouders hebt overgenomen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om van andere mensen deze tandartangst over te nemen, bijvoorbeeld je grootouders. Opa en Oma die dan vertellen waarom ze een kunstgebit hebben, vaak omdat ze niet naar de tandarts gingen terwijl het wel moest. Het probleem is dat je de negatieve ervaringen dus gemakkelijk kunt onthouden en daar snel zelf een beeld bij bouwt. Dit beeld, compleet met gevoelens, is een zaadje dat je plant in je brein en zodra je dat aandacht geeft gaat het groeien.

Samen met je eigen negatieve ervaringen van pijn groeit de angst voor de tandarts al snel naar grote hoogte.

Oplossing voor Tandartsangst

Nu je weet dat je uiteindelijk een keer de kamer in moet gaan van de tandarts is het goed om te weten dat er een goede oplossing is voor tandartsangst. Met hypnose werk je gemakkelijk je negatieve ervaring weg en kun je met een gerust hart de weg naar de tandartspraktijk volgen. Hypnose zorgt ervoor dat je beeld en gevoelens bij het woord ‘tandarts’ wordt veranderd in een mooi, sterk en goed gevoel. Dit samen met mooie beelden van een mooi en verzorgd gebit zorgt ervoor dat je tandartsangst snel verdwijnt. Met hypnose voel jij je weer vrij en zelfverzekerd zodat je angst voor de tandarts verdwijnt.  Zodra je meer wilt weten over het verdwijnen van Angst voor de Tandarts reserveer je een afspraak via ons digitale agendasysteem.

 

 

 

Voornaam:
Emailadres: