Angst voor Paarden

angst voor paarden - paardenangst

angst voor paarden – paardenangst

Angst voor Paarden

Angst voor Paarden komt helaas niet alleen voor bij jonge meiden. Ook volwassen vrouwen kennen paardenangst. Toch hoor je hier weinig over, hoe komt dat?

Angst voor de Angst

Veelal komt de angst voor paarden, zoals ook angst bij andere dieren, af van Angst voor de Angst. Wat bedoelen we hiermee? Het gaat erom dat je een negatieve ervaring hebt meegemaakt en dit je koppelt aan dit mooie dier. Dat hoeft niet perse zo te zijn dat jij zelf de situatie hebt meegemaakt. Het kan best zijn dat je naar een film hebt gekeken of een bezoekje bracht aan de manege en ging kijken naar het paardrijden. Misschien wilde je zelfs gaan starten met paardrijden? Tijdens dit bezoek maakte je een negatieve ervaringen met paarden mee. Deze negatieve ervaring kan van alles zijn;

  •  je hebt gezien hoe iemand van het paard afviel
  • je hebt een paard zien steigeren
  • je hebt meegemaakt hoe 2 paarden tegen elkaar botsen
  • je hebt gezien hoe een ruiter het paard niet onder controle kreeg
  • je zag een paard dat was losgebroken, etc

Afijn, paniek alom omdat je in een situatie terecht kwam die je niet verwachtte. De schrik zat er na afloop behoorlijk in.

Mijn vrouw en Paardenangst

Toen onze oudste dochter graag wilde gaan paardrijden schrok mijn vrouw. Ik zie het moment nog gebeuren, een angstige blik in haar ogen en spanningen in haar gezicht. Toen onze kleine meid even uit de buurt was vroeg ik waarom zij zo schrok. Daarop vertelde ze mij haar ervaring met paarden. Haar opa had destijds voor alle kleindochters een paardrijles geregeld. Blijkbaar had haar paard een rotdag want binnen 10 minuten begon haar paard te steigeren en dat zorgde ervoor dat ze van het paard afviel. Einde oefening! Sindsdien heeft ze nooit meer op het paard gezeten. Nu heeft zij geen passie voor paarden en kon dit voorval gebruiken om te stoppen met paardrijden, ze vond het toch al niets. Tenslotte was het zijn idee!

Kinderen en Paardenangst

Beide dochters hebben veel liefde voor paarden en zijn (bijna) elk vrij uurtje bij deze ‘edelen dieren’ te vinden. Gekleed met beschermende jacks en caps rijden ze dan door de wei of ‘binnenbak’ met een grote glimlach op hun gezicht. Het opzadelen en afzadelen was voor mij bedoeld, althans in het begin, aangezien zij nog te klein waren. Ik heb me altijd op mijn gemak gevoeld bij de paarden maar kan me goed voorstellen dat zo’n enorm dier indruk op je maakt. Het zou zonde zijn als je door een negatieve ervaring je plezier en liefde voor paarden aan de kant laat zetten.

Angst voor paarden en hypnose

Je kunt gemakkelijk met Hypnose angsten weghalen uit je hoofd, ook Paardenangst. In je hoofd is deze situatie als negatief opgeslagen en telkens wordt dit ‘programma’ als zodanig afgespeeld. Telkens met dezelfde negatieve beelden, negatieve geluiden, negatieve geuren en negatieve gevoelens. Sterker nog; doe je ogen eens dicht en denk nog aan dat moment dat je schrok van paarden. Wat zag je? Wat hoorde je? Wat voel je nu?

Inderdaad, niet fijn. Zonde!

Wil je stoppen met paardenangst en weer starten met paardrijden of in elk geval niet meer bang zijn voor deze mooie dieren? Dat kan ! Hypnose is een efficiënte manier om af te komen van Paardenangst.

Voornaam:
Emailadres: