Faalangst

Faalangst Oplossen

Heb jij last van faalangst? Faalangst is een vervelende situatie voor jou en jouw omgeving. Hierdoor kun jij heel wat kansen laten liggen om vervolgens nog diepere gevoelens te krijgen om te falen.

succes of falen

succes of falen

Wat is faalangst

Faalangst is een innerlijke onrust (stress) die ervoor zorgt dat je niet over gaat tot actie. Terwijl je heel goed weet dat als je toch de actie doet er een enorme grote winst is te behalen. Maar de angst voor het verliezen is zo groot dat je geen actie onderneemt. Dat je dus geen stappen onderneemt.

Waar komt faalangst vandaan?

Faalangst komt meestal voort uit een vervelende ervaring. Een situatie waarin je bent beland en niet meer graag aan terug denkt. Telkens wanneer zo’n situatie zich voordoet komen de negatieve gedachten van de oude situatie weer terug en zorgen ervoor dat jij je niet prettig voelt.

Gevolg van faalangst

Het eerste gevolg van faalangst is het verliezen van zelfvertrouwen. Jij weet dat het veel beter is om toch de actie te doen, maar ja…. Omdat je telkens het uitstelt, of afstelt, blijven de gewenste resultaten dus uit. Dit zorgt er weer voor dat je steeds minder zelfvertrouwen krijgt. Zeker op het moment dat je EIGENLIJK de actie had moeten doen.

Het tweede gevolg kan zich uiten in verschillende zaken zoals paniekerig gedrag, zweetaanvallen, zenuwtics, ongecontroleerde reacties zoals woede aanvallen etc.

Uiteindelijk kun je door faalangst veel verder worden teruggeworpen dat de eerste angst toen je faalangst startte. Want als je terug denkt aan de eerste keer dat je faalangst kwam opzetten, wat heeft dat jou nu al gebracht. Welke voordelen heb je er aan gehad om zo te blijven doen?

Wordt het geen tijd om eens te veranderen en wel over te gaan op acties die jouw het succes brengen dat je zoekt ?

Je hoeft het niet alleen te doen, wij staan voor je klaar om te helpen met jouw faalangst. Hypnose en faalangst werken goed samen en je zult merken dat dit erg prettig is.

Stop de faalangst en reserveer je hypnosesessie, hoe eerder hoe beter.

Voornaam:
Emailadres: