Onzekerheid Overwinnen

Onzekerheid Overwinnen

Heb jij last van onzekerheid en wil je de onzekerheid overwinnen? Hier geven wij je enkele tips hoe je onzekerheid kunt overwinnen.

Onzeker zijn

Om te kunnen werken aan een probleem moeten we eerst ontdekken waar de onzekerheid vandaan komt. Wat is de bron van onzekerheid? Hoe kom je aan de onzekerheid?

In de meeste gevallen komt de onzekerheid uit je verleden. Je hebt een situatie meegemaakt waarbij jij – of iemand die dicht bij je stond – een nare ervaring meemaakte. Misschien wel een situatie waarbij uiteindelijk schaamte het gevolg was van de actie. Het resultaat van deze actie was dus negatief.

onzekerheid

onzekerheid

Spreekbeurt en onzekerheid

Een voorbeeld hiervan is de spreekbeurt op school. We hebben allemaal wel eens een spreekbeurt moeten houden op school, en we waren hier allemaal zenuwachtig voor. Ondanks dat we ons goed hadden voorbereid, voldoende informatie hadden meegenomen was er toch die onzekerheid of alles wel goed ging. De angst om een ‘black-out’ te krijgen, of een belangrijk onderdeel te vergeten is niet niks op die leeftijd. Het gevolg hiervan is dat veel mensen nu nog spreekangst hebben. Het spreken voor groepen mensen is de grootste angst voor veel, heel veel mensen.

Onzekerheid en de onzin van zeker zijn

Gelet op het voorbeeld van de spreekbeurt en het feit dat iedereen onzeker was is het ook opvallend dat niet iedereen sprekersangst heeft overgehouden van deze ervaring. Hoe is het mogelijk dat sommige mensen zeker zijn van zichzelf, of lijkt dat maar zo?

Het is onzin dat iemand over alles zeker is. Iedereen kent onzekerheid, dat is een feit. Maar hoeveel kracht heeft de onzekerheid bij iemand.

Indien jij onzeker bent over iets of ergens, kan dat een probleem worden indien je dat een probleem laat worden. Misschien is het al een probleem geworden. In dat geval moet je werken aan je probleem en de onzekerheid weghalen. De onzekerheid dien je te vervangen door een positieve ervaring. Deze ervaring zorgt weer zekerheid omdat je – mits goed uitgevoerd – een basis hebt gecreëerd. Zodra je een basis hebt kun je telkens teruggaan naar het moment zodat je de zekerheid kunt terug halen / vinden.

Onzekerheid oplossen met hypnose

De onzekerheid kun je goed oplossen met hypnose. De onzekerheid vind namelijk plaats in je hoofd, op onbewust niveau. Je bent weliswaar bewust bekend met de resultaten van je onzekerheid, maar de onzekerheid bevindt zich in het onbewuste deel van je brein. Pas als de situatie zich voordoet waarin de onzekerheid zich voordoet en jij je onzeker voelt, komt deze naar de oppervlakte. Het resultaat ken je en dit wil je aanpakken. Je wilt een ander resultaat, een succesvol resultaat.

Om succes te hebben moet je dus onzekerheid aanpakken op onbewust niveau, en juist daarvoor is hypnose super geschikt. Start met hypnose om te werken aan jezelf en om er zeker van te zijn dat het lukt om jouw onzekerheid te overwinnen.

Voornaam:
Emailadres: