Spreekangst

Spreekangst oplossen

Spreekangst is een onbesproken angst voor veel mensen. Veel zakenmensen moeten regelmatig speeches houden maar hebben hiervoor ontzettend vaak angst. Het aanpakken en oplossen van spreekangst is eenvoudig met hypnose.

spreekangst

spreekangst

Hoe ontstaat spreekangst

Spreekangst ontstaat vaak in een jeugdige leeftijd. Op school moeten we allemaal een spreekbeurt houden voor de volledige klas en sta je vaak voor het eerst naar de klas toe gericht. In plaats dat deel uitmaakt van de groep (klas) sta jij nu tegenover de klas. Iedereen zwijgt en iedereen kijkt. Zelfs de leraar gaat achterin de klas en laat jou alleen voor het bord staan. Vind je het raar dat dit een onuitwisbare indruk maakt op zo’n jonge leeftijd?

Spreekangst oplossen

Toch zijn er veel goede sprekers en kijken we vaak met ontzag hoe zij op dat grote podium de ster zijn. Ze praten en bewegen alsof er niemand is. Je voelt dat de spreker zich thuis voelt op het podium en geniet van zijn performance. De spanning wordt opgebouwd en je hoort het lachen van de mensen om je heen. Kon jij dat ook maar….

Spreekangst is zeker op te lossen. Denk maar niet dat de spreker in kwestie geen angst heeft gekend. Misschien heeft hij nog steeds angst. Alleen weet hij dat het plezier van het applaus of het genieten van zijn ‘optreden’ belangrijker is dan de angst voor het niet verschijnen op het podium.

Hoe los je spreekangst op?

Ik zou bijna zeggen; gewoon doen. Nu hoor ik je denken, dat is te gemakkelijk. Ik durf niet en heb volgende week een speech. Deze ‘spreekbeurt’ is belangrijk; voor het bedrijf en voor jouw carrière. Gewoon doen… Wat heb je daar aan?

Hypnose en spreekangst

Met hypnose is spreekangst op te lossen. Hypnose zorgt ervoor dat je angst weg gaat of minimaal onder controle is. Hierdoor zal jouw spreekangst verdwijnen en zul je een fantastische ervaring meemaken zodra jij klaar bent met spreken; de beloning zal een groot applaus zijn. Vol bewondering en waardering zullen jouw collega’s complimenten geven. Je baas zal tevreden zijn en je de dag erop op kantoor roepen.

Heb je een belangrijke presentatie te geven bij klanten voor je eigen bedrijf? Ook dan is het goed om te weten dat hypnose helpt bij spreekangst.

Voornaam:
Emailadres: