Leontien van Moorsel – Tot Op Het Bot

Leontien van Moorsel – Tot op het bot

Leontien van Moorsel is als wielrenster bekend in ons land echter is er ook nog een andere kant van deze Brabantse te zien in het BNN programma “Tot op het Bot”. In dit tv programma is Leontien coach en begeleidster van jonge dames die lijden aan Anorexia Nervosa.

Leontien van Moorsel Tot op Het Bot - BNN

Leontien van Moorsel Tot op Het Bot – BNN

Leontien van Moorsel –  Anorexia

Het was een grote verrassing om te horen wat de motivatie is van Leontien om mee te werken aan dit programma. Het blijkt dat zij zelf ook heeft geleden aan Anorexia, een gegeven dat slechts weinig mensen wisten. Zij weet dus als geen ander hoe het is om last te hebben van deze ziekte en hoe je ermee om moet gaan om tenslotte weer een ‘normaal’ leven te leiden.

Tot op het Bot – BNN

BNN heeft al vaker bijzondere programma’s gemaakt en ook dit item past heel goed bij de jongeren zender. Het thema sluit goed aan bij de doelgroep van tienermeiden en jonge vrouwen die last hebben van Anorexia. Het is dan ook geen verrassing om te zien en te horen hoe groot het succes is van het programma.

Anorexia Nervosa

In het programma wordt goed ingegaan op de mentale problemen die de meiden hebben en daarmee een grote zorg worden voor hun omgeving. Zij zelf niet in hoe erg het is gesteld met hun gezondheid ondanks dat er schokkende beelden bij van meiden die nauwelijks nog lichaamsgewicht hebben. In het programma wordt uitvoerig ingegaan om de gezinssituatie, de waarschuwingen van de dokter, onderzoeken en begeleiding.

Anorexia en Gedachten

Bij anorexia-patiënten zie je duidelijk dat zij een heel ander beeld vormen voor hun lichaam dan hun omgeving. Wat anderen ook zeggen, het maakt niets uit want zij zien het anders. Dit beeld vormen zij in hun hoofd en dan in extreme vorm. Hierdoor is het niet meer realistisch wat zij van zichzelf vinden en denken. Het programma gaat uit van controle behoefte. Een van de weinige dingen die deze jonge meiden kunnen controleren is hun lichaamsgewicht. Men neemt aan dit een belangrijke reden kan zijn voor dit gedrag.

Om je gedachten te veranderen is hypnose een ultiem middel omdat hypnose op onbewust niveau werkt en hier zeer effectief is. Zoals ik al eerder schreef is het belangrijk wat je tegen je brein verteld, dus ook jouw gewicht. Indien je problemen hebt met je gewicht is het goed om te weten dat de hypnosetechniek jou kan helpen.

 

Voornaam:
Emailadres: