Anorexiapatiënt voelt zich ook onbewust dikker

Anorexiapatiënt voelt zich ook onbewust dikker

Deze titel werd gebruik in een artikel op NU.nl. Het artikel is geschreven naar aanleiding van een onderzoek. Zo laten anorexia nervosa patiënten een verstoord lichaamsbeeld hebben van zichzelf. Anouk Keizer, promovenda aan de Universiteit Utrecht, heeft via het onderzoek bewezen dat deze patiënten hun lichaam als omvangrijker ervaren dan dit daadwerkelijk is. De uitkomst is dat dit op onbewust niveau plaats vindt. Waar hebben we dat meer gehoord / gelezen ? 🙂

Anorexia Nervosa en Hypnose

Anorexia Nervosa en Hypnose

Onbewust niveau

In diverse artikelen hebben wij al aangegeven dat de meeste beslissingen plaats vinden op onbewust niveau. Zo ook de gevoelens en gedachten over jou en je lichaam. Dit geldt voor mensen die overgewicht hebben maar nu is dus ook bewezen dat dit gebeurt bij Anorexiapatienten.

Onderzoek Anouk Keizer

Zij heeft een bijzonder onderzoek gedaan waarbij de deelnemers door een poort moesten lopen. Deze doorgang van deze poort kon worden gewijzigd. Vervolgens moesten de deelnemers een taak uitvoeren die niets met het onderzoek te maken had, maar …..

de onderzoekers keken wanneer de deelnemers hun schouders gingen draaien. Dus wanneer gaan de deelnemers ‘denken’ dat ze niet meer door de poort kunnen lopen zonder zich smaller te maken.

Onbewust gedrag

De anorexiapatiënten bleken sneller hun lichaam ‘smaller’ te maken dan andere deelnemers. De conclusie van het onderzoek is dat deelnemers met anorexia denken dat ze te dik zijn, dus op onbewust niveau zichzelf als dikker ervaren. Het is van belang dat ze op bewust niveau gaan ervaren wat hun ware omvang is.

Veranderen van gedachten

Het veranderen van gedachten zorgt voor verandering van resultaat.

GEDACHTEN -> GEDRAG -> RESULTAAT

Zodra de gedachten worden aangepast wordt ook het gedrag aangepast. Doordat het gedrag wordt aangepast zal er ook een andere resultaat zijn. Dus wil jij ook jouw resultaat veranderen omdat je last hebt van gedachten over jouw lichaam moet je starten met het veranderen van gedachten.

Hypnose helpt

Hypnose is een effectieve manier om jouw gedachten bij de kern te veranderen. Zodra jouw gedachten zijn verandert gaat ook het gedrag en het resultaat veranderen. Wanneer ga jij starten met veranderen van jouw gedachten?

 

 

Voornaam:
Emailadres: