Depressie maakt lichaam ouder

Depressie maakt lichaam ouder

Volgens een artikel in dagblad de Telegraaf heeft onderzoek aangetoond dat depressie het lichaam ouder maakt. Het onderzoek is verzameld onder 2407 vrijwilligers waarvan een derde momenteel depressief is, een derde deel had in het verleden een zware depressie meegemaakt en de rest was nog nooit depressief geweest.

Depressie maakt Lichaam Ouder

Depressie maakt Lichaam Ouder

Depressie verandert de celstructuur

De onderzoekers keken naar de veranderingen in de celstructuren en ontdekten dat bij elke telling de zogenaamde telomeren korten worden. Dit kan daarom een prima indicactie geven van iemands biologische leeftijd. Oftewel: hoe korte de telomeren, hoe ouder de lichaamscellen zijn en hoe groter de kans is op ziektes en overlijden.

Risico van Depressie

Volgens het onderzoek is daarmee aangetoond dat indien iemand een depressie heeft of heeft meegemaakt kortere telomeren hebben dat weer vergelijkbaar is met veel drinken en roken.

Men weet nog niet of dit verouderingsproces omkeerbaar is, men weet inmiddels wel dat mensen met een ernstige depressie een verhoogd risico lopen op leeftijdsgerelateerde aandoeningen zoals kanker, diabetes, obesitas en hartziekten.

Depressie voorkomen

Een depressie voorkomen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in onze huidige economische omstandigheden zijn veel mensen die meer last hebben van een overspannen gevoel, burn out en depressie. De druk die van buitenaf wordt opgelegd om te ‘scoren’ en alle verplichtingen tijdig te voldoen zijn enorm. Hierdoor komen ook steeds meer relaties onder druk te staan welke dan weer stuk kunnen lopen. Toch zijn er manieren om goed om te gaan met deze druk en problemen. Door regelmatig te ontspannen en afstand te nemen van de huidige situatie zie je vaak beter waar je momenteel ‘rondjes draait’ terwijl betere oplossingen vlak voor je neus staan.

Depressie oplossen met Hypnose

Een depressie oplossen met hypnose ligt niet voor iedereen voor de hand. Dit terwijl hypnose een snelle manier is om goed te kunnen ontspannen en relaxen. Zodra je dit doet zul je ook merken dat jouw brein meer tot rust komt en er beter voor kan zorgen dat jij creatiever wordt. Zo worden veel goede ideeën geboren die handig zijn te gebruiken bij het oplossen van jouw problemen.

Relaxte Einstein

Wist je dat beroemde uitvinders zoals Einstein een slaapplek hadden op hun werkplek zodat zij zich altijd konden relaxen wanneer dit nodig was? Het is zonde om deze technieken te negeren want, zoals het onderzoek al aantoont, is men nog niet zeker ervan of dit verouderingsproces kan omkeren.

 

 

Voornaam:
Emailadres: