Eén op de tien Nederlanders voelt zich depressief

Depressiviteit in Nederland groeit

Donderdag heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aangekondigd hoe het ervoor staat in Nederland met de depressiviteit. De cijfers liegen er niet om ! Ruim 10 procent van de Nederlanders gaf aan dat ze zich somber of depressief voelen.

Eén op de tien Nederlanders voelt zich depressief

Eén op de tien Nederlanders voelt zich depressief

Depressief Test

Tijdens het onderzoek is getest – onderzocht hoe de gemiddelde Nederlander zich voelde in 2012. Naar nu blijkt heeft de uitkomst hiervan te maken met de herkomst. Hoewel het aantal mensen dat zich depressief voelde gelijk is gebleven zijn er grote verschillen te zien onder Turkse vrouwen en Marokkaanse mannen ten opzicht van autochtone vrouwen en mannen.

Zwaar Depressief

Een kwart van de Turkse vrouwen gaf klachten aan tegenover 11 procent van de autochtone vrouwen. Bij Marokkaanse mannen ligt het percentage zelfs 3 x hoger dan bij autochtone mannen; bij de Nederlandse mannen zijn 7 procent depressieve gevoelens en bij Marokkaanse mannen 21 procent. Ook in onze praktijk ontvangen wij vrouwen en mannen van diverse afkomst en zien verschillen, met name de oorzaken zijn anders.

Antidepressiva

In Nederland is het gebruik van Antidepressiva gelijk gebleven in 2012. Het percentage is namelijk 6 procent (!). Dit vinden wij enorm hoog gelet op de alternatieve mogelijkheden om depressieve gevoelens op te heffen of onder controle te krijgen. Tenslotte doet Antidepressiva ook slechts het laatste; het onder controle houden van depressieve gevoelens. Indien jij je beter wilt voelen en jouw depressieve gevoelens zelfs wilt laten verdwijnen is het belangrijk om te weten wat je moet doen.

Depressiviteit oplossen met Hypnose

In de nieuwste N.L.P.-methode met Hypnose wordt geleerd dat als therapeut werkt met stappen, bij voorkeur minimaal 2 stappen. Indien een client zich slecht voelt en depressieve gevoelens heeft is het verstandig om er eerst voor te zorgen dat hij/zij zich weer neutraal voelt en vervolgens de volgende stap te realiseren; zich weer goed voelen.

Er zijn veel mogelijkheden waarop dit kan plaatsvinden echter gaan wij altijd uit vanuit de client. Wat is jouw startpositie om jouw leven beter te maken en je weer goed te voelen?

Met hypnose lukt het goed om jouw gevoelens bij te sturen omdat jouw brein de sturing en controle heeft over jouw gedachten. Van hieruit wordt het lichaamsgevoel aangestuurd en daarom is het verstandig om hierop te coachen voor een snel resultaat.

Depressiviteit is dus op te lossen, ook voor jou. Wanneer je meer wilt weten over de methode stuur je een mail naar: info@hypnosesucces.com en je ontvangt van ons een antwoord. Leg in de mail uit wat er aan de hand is en hoelang dit probleem zich al voordoet. Je gegevens zijn privé en worden ook als zodanig behandelt.

Voornaam:
Emailadres: