Jongeren vaker aan Antidepressiva

Jongeren vaker aan Antidepressiva

Volgens de laatste cijfers van Stichting Farmaceutische Kengetallen gaan steeds meer jongeren en kinderen (!) aan de antidepressiva. In 2012 was het aantal met 2.500 toegenomen t.a.v. 5 jaren geleden zodat het huidige aantal 22.300 personen zijn.

Jongeren vaker aan Antidepressiva

Jongeren vaker aan Antidepressiva

Jongeren Depressief

Ca. 8% van alle Nederlandse jongeren krijgen te maken met een vorm van depressiviteit. Gelukkig hebben niet alle een behandeling of medicatie nodig echter blijft het aantal gebruikers van medicijnen jaarlijks groeien. Hoewel jongeren steeds vaker en meer depressief worden weten zij dit steeds beter te verbergen zodat leerkrachten en ouders dit niet doorhebben.

Depressiviteit voorkomen

Het voorkomen van depressiviteit bij jongeren is niet gemakkelijk en afhankelijk van de relatie van ouder/kind dan wel leerkracht/kind snel te ontdekken. Signalen kunnen zijn:

  • slechtere punten halen op school
  • moeilijker worden in de omgang, minder sociaal
  • lusteloos worden
  • meer op zichzelf en zich willen afsluiten

Let op; elke persoon is anders dus ook elk kind is anders. Hou daarom goed ‘vinger aan de pols’ en negeer bovenstaande cijfers niet omdat dit door een onafhankelijke stichting worden gepubliceerd. Een jaarlijkse groei is duidelijk een signaal om hiermee rekening te houden.

Jongeren en druk van buitenaf

De jongeren krijgen steeds meer druk van buitenaf om te presteren en het beste uit zichzelf te halen. Een helder toekomstbeeld met een vaste baan is niet meer zeker op vandaag en daarbij verandert de economie en onze samenleving zeer snel dat ook onzekerheid bij ouders teweegbrengt.

Depressiviteit oplossen

Voor het oplossen van depressiviteit is niet een pasklare oplossing te vinden. Een geluk; vaak is een of meerdere gesprekken waarin begrip is te vinden wel een gezonde basis om jongeren weer enthousiast en actief te maken. Met onze moderne opleidingen van N.L.P. en Hypnose kan dit zeer behulpzaam zijn indien u zelf geen oplossing meer weet en antidepressiva niet wenselijk vind.

Let op: wij adviseren ten alle tijde om het advies van een dokter qua medicijnen op te volgen.

Voornaam:
Emailadres: