Rijexamen Faalangst

Rijexamen Faalangst

Heb jij last van faalangst voor je rijexamen ? Het kan zomaar gebeuren dat je veel last van angst krijgt indien er een oefening niet lukt tijdens rijlessen. Dit artikel gaat over rijexamen faalangst en hoe je dit kunt aanpakken.

Rijexamen Faalangst

Rijexamen Faalangst

Rijexamen faalangst – start

Waar komt de faalangst voor het rijexamen vandaan ? Heb je al lang last van faalangst en is dit de enige angst voor falen of zijn er nog meer ? De angst voor falen, ook voor het rijexamen, is geboren in het verleden. Jouw brein heeft hiervan een herinnering opgeslagen en telkens wanneer jij dit ‘nodig’ hebt krijg jij een signaal van herkenning. Nu denk je misschien; nodig hebben, ik heb het niet nodig. En dat is juist maar jouw brein denkt dat wel. Het zit namelijk als volgt; jouw brein heeft als functie om jou te beschermen. En aangezien je stress vertoonde tijdens de rijles wordt dit opgemerkt door jouw brein als ‘dreigend gevaar’. Hierdoor heeft het een koppeling gemaakt met de oefening van de rijles, bijvoorbeeld: achteruit inparkeren of rijden op de snelweg, en jouw lichaamsspanning.

Rijexamen faalangst oplossen

Om deze koppeling tussen situatie en spanning op te lossen moet er dus een nieuwe koppeling gaan ontstaan in jouw brein. Waarbij de situatie wordt overgedaan op een manier waarbij jij rustig bent en met succes dit deel (bijv. parkeren) goed uitvoert zoals het hoort. En dat is nog niet zo gemakkelijk met alle stress in jouw lichaam. Daarom moet jouw lichaam rustig zijn op dat moment.

Rijexamen faalangst en Hypnose

Hypnose zorgt ervoor dat mensen in complete ontspannende gemoedstoestand komen waarbij de focus op de stem van de hypnotiseur ligt. Zodra jij onder hypnose bent kan een goede en deskundige hypnotherapeut jouw situatie laten herbeleven met succesvol resultaat. Hierdoor gaat jouw brein een nieuwe koppeling maken en zul je geen stress ervaren als er wederom om de oefening wordt gevraagd.

Rijexamen faalangst stoppen

Om te stoppen met rijexamen faalangst is het dus goed om te weten dat hypnose hiervoor zeer geschikt is. Binnen enkele sessies ben jij af van deze faalangst en zie je met vol vertrouwen het rijexamen tegemoet.

Reserveer hier jouw hypnosesessie voor rijexamen faalangst stoppen.

 

Voornaam:
Emailadres: