Hypnose Angst

Hypnose Angst

 

Hypnose Angst, Hypnose is ideaal toe te passen bij angst. Zo bespreken we op deze site al diverse vormen van angst zoals

hypnose angst

hypnose angst

  • dierenangst, denk aan spinnenangst, hondenangst of paardenangst
  • sociale angst zoals verlatingsangst, prestatieangst of pleinvrees
  • fobie, wordt ook wel gezien als een overtrokken reactie op situaties (denk aan smetvrees)

Iedereen heeft wel eens angst en op zich is dat goed. Dat betekent dat ons brein zijn / haar werk doet. Het brein heeft namelijk als taak om ons te beschermen tegen gevaar of risico’s.

Waar komt angst vandaan ?

Cliënten die vaak al jaren rondlopen met een bepaalde angst hebben niet altijd een duidelijk beeld waar de angst vandaan komt. Een ding is het zeker, het komt vanuit het verleden. Dat klinkt lekker gemakkelijk maar is een belangrijk onderdeel in de behandeling van de cliënt.

Deze angst is – al dan niet terecht – zich gaan wortelen in zijn hoofd. Er is een situatie geweest die ervoor heeft gezorgd dat deze angst zich daar heeft gevestigd. Dat kan te maken hebben met een ingrijpende situatie, denk aan een ongeluk of dreiging van gevaar. Het hoeft dus niet altijd zo te zijn dat de situatie zich daadwerkelijk heeft voorgedaan in het echte leven. Het komt regelmatig voor dat de cliënt de angst heeft opgebouwd door de jaren heen en steeds maar groter heeft laten worden. Een ‘inspiratiepunt’ kan zijn geweest:

– een film

– verhaal

– een foto

– combinatie van deze

Spinnenangst

Zo komt het regelmatig voor dat een zich een cliënt meldt die een angst heeft maar deze situatie niet zelf heeft gecreëerd. Een goed voorbeeld hiervan is angst voor spinnenangst. Deze vorm van angst is zich gaan nestelen doordat de cliënt een beeld (foto of film) heeft gezien waarin spinnen overmatig eng zijn gemaakt. Of een verhaal; gedurende de gehele opvoeding heeft moeder met doodsangsten spinnen in het huis opgeruimd omdat ze eng en smerig waren. Terwijl pa gewoon het spinnetje oppakte en naar buiten werkte of door het toilet spoelde.

Het voorbeeld van de ouders speelt vaak een grote rol in de opvatting van spinnenangst. Zo zijn het meer vrouwen die angst voor spinnen hebben dan mannen. Gelet op bovenstaand voorbeeld kunnen we wel stellen dat je als ouder je voorbeeldfunctie niet mag onderschatten.

Angst oplossen met hypnose

Een angst zoals spinnenangst, maar zeker ook de andere genoemde angsten, zijn te verhelpen met hypnose. Het oude ‘programma’ dat vorm heeft gekregen in je hoofd moet worden ‘gereset’ en er moet een nieuwe ‘programma’ worden geprogrammeerd. Veel cliënten merkten al na de eerste hypnosesessie een duidelijk en waarneembaar verschil met de gevoelens en gedachten. In dezelfde situatie vroeger waren de angst en spanning duidelijk aanwezig terwijl men na de hypnosesessie dit volledig of bijna volledig kwijt was. Eventueel is een tweede hypnosessessie wenselijk en geschikt om te reserveren wanneer je de angsten wilt stoppen.

 

Voornaam:
Emailadres: