Hypnose i.p.v. narcose

Hypnose i.p.v. narcose voor operatie

Alex Lenkei heeft het niet zo op narcose en wil daarom geen operatie onder narcose laten uitvoeren. Gelukkig kan Alex zichzelf goed onder hypnose brengen voordat hij zich laat opereren. Inmiddels heeft hij al 6 operaties gedaan zonder narcose en wil mede daardoor aantonen dat het menselijke brein in staat is tot grote successen.

hypnose ipv narcose - Alex Lenkei

hypnose ipv narcose – Alex Lenkei

Hypnose als pijnbestrijding

Al vanaf zijn 17e levensjaar beschikt Alex Lenkei over de vaardigheid van hypnose. De 6 operaties aan zijn lichaam zijn allemaal zonder narcose toegepast, op verzoek van Alex. Zo heeft hij operaties laten uitvoeren aan zijn enkel maar ook aan een hernia, een opgesloten zenuw in zijn elleboog en hand. Er was altijd een anesthesist aanwezig mocht de hypnose niet voldoende werken.

Onder hypnose

Veel mensen denken dat iemand die ‘onder hypnose is’ niets meemaakt van de omgeving, niets is minder waar. Je maakt heel goed mee wat er plaats vind en je kunt heel goed horen wat er wordt gezegd. Het grappige is dat chirurg Dominic Neilsen het heel spannend vond om de operatie uit te voeren terwijl Alex doodleuk de vraag stelde ‘of alles naar wens ging’ ….. 😉

Hypnose in ziekenhuizen

Hypnose wordt niet vaak in ziekenhuizen toegepast en dit verhaal is best uniek. Enerzijds door het feit de de patiënt deskundig is om zelfhypnose toe te passen en anderzijds omdat de chirurg hierin in mee gaat en open staat voor deze methode. Er zijn ziekenhuizen die hypnose toepassen, hierover hebben wij al eerder artikelen geschreven. Is hypnose aan te raden voor operaties? Deze beslissing neemt de chirurg in overleg met de patiënt. Zoals vermeld was er altijd een backup aanwezig is veiligheid bij elke operatie het allerbelangrijkste in het belang van de patiënt. Beide moeten voldoende vertrouwen hebben.

 

 

Voornaam:
Emailadres: