Kankerpatiente onder Hypnose geopereerd

Kankerpatiente wordt geopereerd onder hypnose

In Italie is volgens dit nieuwsbericht een kankerpatiënte geopereerd terwijl zij onder hypnose was. De behandeld arts legt aan de media uit dat de patiënte geen pijn heeft gevoeld tijdens de behandeling, zolang zij onder hypnose was. De hypnose duurde ongeveer 20 minuten.

Hypnose in Ziekenhuis

Hypnose in Ziekenhuis

Hypnose in ziekenhuis

In mijn artikel over het AMC ziekenhuis sprak ik ook al over de toepassingen van hypnose in ziekenhuizen. Zo wordt in Belgie al langer gebruik gemaakt van hypnose. In het Universiteit ziekenhuis van Luik werkt Professor dokter Marie-Elisabeth Faymonville en zij heeft de afgelopen 15 jaren hypnose toegepast bij ca. 6000 patienten als pijnstiller. Ook het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag heeft ruime ervaringen met hypnose en past het met succes toe.

Hypnose in ziekenhuizen en weerstand

Er zal best weerstand zijn vanuit de sector op het gebruik van hypnose bij operaties in ziekenhuizen. Ik kan me dat voorstellen omdat dit ten grondslag ligt in de opleidingen van de geneesheren- en vrouwen. Zij leren tenslotte hoe het lichaam in elkaar zit en hoe dit is te herstellen. Hoe het psychische deel van het lichaam, de werking van gedachten die bepalend zijn voor het gedrag en resultaat wordt niet altijd voldoende onderwezen. Helaas worden lessen in hypnose niet meer toegepast, dit terwijl dat in de jaren ’30 toch al les werd gegeven in de toepassingen en mogelijkheden van hypnose in de geneeskunde.

Gelukkig staan steeds meer artsen open voor deze technieken om patienten beter te kunnen helpen.

Lees hier het artikel over de toepassingen van hypnose in ziekenhuizen

 

 

 

Voornaam:
Emailadres: