Humo Onder Hypnose

Belgisch blad Humo ervaart Hypnose

Ook het populaire magazine Humo heeft recentelijk een hypnose ervaring opgedaan. De aanleiding was een promotie om te stoppen met vloeken, door hypnose. Daar waar in eerste instantie werd gedacht aan “prietpraat voor dolende zielen” werd al snel duidelijk dat hypnose wel degelijk zijn waarde heeft.

Humo en Hypnose

Humo en Hypnose

Humo’s ervaringen met Hypnose

In eerste instantie heeft de verslaggever van Humo een afspraak gemaakt bij een hypnotherapeute. De reden dat zij is gestart met hypnotherapie was het feit dat ze wilde vermageren. Onder hypnose had zij veel succes met slanker worden zodat ook zij hypnose wilde gaan leren. Na haar studie (binnen- en buitenland) heeft ze zich gevestigd als hypnotherapeute en hier is Humo op bezoek geweest voor een hypnosesessie.

Wetenschap en Hypnose

Eerder op de dag heeft de verslaggever al een bezoek gebracht bij Dirk de Wachter (schrijver, psychiater en bestuurslid van de Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging). Hij vecht al jaren voor erkenning van hypnose. Zo stelt hij ‘hypnose is een ernstige en wetenschappelijke onderbouwde techniek”. Tevens pleit hij voor hypnosetherapie bij erkende en deskundige hypnotiseurs met een gedegen hypnoseopleiding.

Tandartsen en hypnose

Als laatste wordt gemeld dat ook tandartsen steeds vaker het nut van hypnose inzien. Zo is er sprake van een tandarts uit Tienen die met name hypnotische taal gebruikt bij patiënten. Hierdoor zijn de patiënten veel rustiger zodat de behandeling vlotter en prettiger verloopt. Zowel voor patiënt als de tandarts.

Vloeken en hypnose

Hoe het nu zit met de aanleiding voor het verhaal in de Humo is niet bekend. De reden was om te stoppen met vloeken door hypnose. Indien dit een slechte gewoonte is die last bezorgd bij de gebruiker en de omgeving is dit zeker te veranderen. Door een afspraak te maken bij een erkende en gecertificeerde hypnotiseur is vrijwel elk gedrag te veranderen, zo ook vloeken.

 

Voornaam:
Emailadres: