Hypnose Therapie

Hypnose Therapie

Er zijn veel vragen over Hypnotherapie en Hypnose Therapie. In dit artikel leggen we uit hoe wij de verschillen zien tussen de 2 vormen van therapie. Hypnose therapie is nog niet heel bekend in Nederland en België, echter zul je na het lezen van dit artikel begrijpen dat er weinig verschillen zijn tussen Hypnosetherapie en Hypnotherapie.

Hypnose Therapie, wat is het ?

Hypnose therapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt gebruikt. Nu is het goed om te weten wat hypnose is. Hypnose is een vorm van rust en sterke concentratie waarbij de focus op een object of persoon is gericht. We kennen hypnose vooral van showhypnose of hypnose op tv, denk aan Rasti Rostelli. Dit is een vorm van hypnose, echter kent hypnose nog veel meer vormen.

Hypnose therapie, wat kun je ermee?

Met hypnose therapie kun je snel mensen helpen. Indien iemand met een mentaal probleem zit is hypnose een uitstekende manier om toe te passen. Het werkt direct omdat je via hypnosetechnieken communiceert met het onbewuste deel van het brein. Dit betekent dat je de kritische factor van het bewuste deel van het brein omzeilt of – tijdelijk – niet mee laat doen. Met andere woorden: de kritische factor van ons brein zit in het bewuste deel. Hier stellen we de vragen of deze actie wel goed is of een gedacht zoals ‘kan dit wel’. Echter met hypnose heb je misschien wel eens gezien dat iemand gewoon doet wat de hypnotiseur opdraagt.  Dit komt omdat de hypnose rechtstreeks met het onbewuste deel communiceert.

Showhypnose

Even een korte toelichting op de bekendste vorm van hypnose; showhypnose. Zoals we al zeiden is ‘showhypnose’ bekend van theaters en tv. Het positieve aan deze vorm is dat je hierdoor duidelijk kunt zien dat hypnose een zeer krachtige manier van veranderen is. Het nadeel van showhypnose dat hierdoor hypnose een naam heeft gekregen die het niet verdient. Zo denkt men veelal eraan dat hypnose altijd showhypnose is of tenminste dat de hypnotiseur de gehypnotiseerde in ‘zijn macht’ heeft. Dit is zeker niet waar ! Het gaat om de context; hiermee bedoelen we dat diegene die tijdens een showhypnose worden gehypnotiseerd vooraf akkoord geven (anders doen ze niet mee) om door de hypnotiseur in hypnose te worden gebracht VOOR EEN SHOW. Je moet meegaan in de hypnose anders gaat het (meestal) niet lukken om jou te hypnotiseren.

Bij veel hypnose shows wordt slechts een beperkt aantal mensen van de grote groep kandidaten gehypnotiseerd op het podium. Dit komt omdat er onvoldoende tijd is om deze mensen veel focus en aandacht te geven, in tegenstelling met Hypnose Therapie. Bij een deskundige hypnotherapeut krijgt de cliënt alle aandacht en 100% focus.

Hypnose Therapie, wat heb je er aan?

Nu je weet wat showhypnose is kun jij je voorstellen dat hypnose natuurlijk ook een krachtig middel is om te gebruiken voor blijvende veranderingen. Als voorbeeld nemen we het roken; stel je het volgende voor >> jij wilt stoppen met roken. Je bent al jaren een stevige roker of kettingroker en rookt toch wel een pakje sigaretten per dag. Je wilt hiermee stoppen, de reden kan zijn jouw gezondheid, advies van de dokter of omdat je partner het vies vind. Maar het lukt je maar niet om te stoppen met roken. Je hebt al vanalles geprobeerd:

  • nicotinepleisters
  • accupunctuur
  • pillen voor het stoppen met roken
  • workshop stoppen met roken
  • stoppen met roken laser

Afijn keuzes genoeg zeg maar, en toch lukt het maar niet. Wij weten wel waarom je niet kunt stoppen met roken. Dit heeft ermee te maken dat jouw onbewuste brein een ‘programma afspeelt’, vergelijk het maar met een computer met software. Je brein weet dat zodra je klaar bent met eten het lekker is om een sigaret te pakken. Of omdat je een pilsje in de kroeg pakt hier een sigaretje ‘bij hoort’.

Waar het dus om gaat is dat dit programma blijft in je hoofd afspelen ondanks dat je bijvoorbeeld nicotinepleisters op je arm hebt zitten. Hierdoor ontstaat er een conflict in je hoofd. Dit conflict kun je zien als een programmeerfoutje en dat kun je super handig oplossen door met het onbewuste te communiceren. En dan komt hypnose weer om de hoek kijken!

De Hypnose Therapeut

De hypnotiseur brengt de cliënt in een rustige staat waarbij hij heerlijk relaxed en zorgt ervoor dat deze ‘onder hypnose’ gaat. Rust en focus, dus. Zodra de cliënt onder een ‘diepe hypnose’ is gegaan kan de hypnotiseur, of in deze tekst beter genoemd: hypnosetherapeut, het onbewuste gaan herprogrammeren zodat het juiste programma voortaan wordt afgespeeld.

Bovenstaand is slechts een voorbeeld, we hadden ook een voorbeeld kunnen nemen van andere slechte gewoontes zoals overmatig eten of nagelbijten. Tenslotte zijn het gewoontes; iets dat de cliënt zich eigen heeft gemaakt via een programma. Met hypnose is dit programma snel en effectief te wijzigen.

Wilt u ook slechte gewoontes veranderen, snel en effectief?

Reserveer jouw hypnosetherapie bij HypnoseSucces.

 

Voornaam:
Emailadres: