3 Tips Voor Meer Zelfvertrouwen

3 Tips Voor Meer Zelfvertrouwen.

Meer zelfvertrouwen, we kunnen het allemaal gebruiken. Wist je dat iedereen wel eens last heeft van zelfvertrouwen en behoefte heeft aan meer zelfvertrouwen? En wist dat dit echt voor iedereen geldt, zelfs de mensen waarvan jij denkt dat ze altijd veel zelfvertrouwen hebben? In dit artikel geef ik je tips voor meer zelfvertrouwen.

 

 

Voordat ik je de 3 tips voor meer zelfvertrouwen geef wil je eerst een paar inzichten geven over mijn werk als hypnotiseur. Ik doe dit al enkele jaren en in veel gevallen hebben de klachten te maken met zelfvertrouwen.

Stel je voor dat je wilt afvallen omdat je 5-10 kilo overgewicht hebt. Nu is dat niet heel veel overgewicht en echt ongezond maar als je er last van hebt wil je dit veranderen. Wat me opvalt bij veel van mijn clienten is dat ze door dit gewicht last hebben van zelfvertrouwen. Hun eigenwaarde is door teveel gewicht veel minder geworden. Zeg maar; elke kilo teveel is een kilo zelfvertrouwen minder. 

Nu is dit niet alleen het geval met afvallen en overgewicht maar ook voor de andere zaken waarvoor ik mensen help, denk aan:

  • stoppen met roken
  • nagelbijten (komt meer voor dan je denkt, ook bij volwassenen)
  • assertiviteit en voor jezelf opkomen
  • relatieproblemen (vele voelen zich niet gelukkig in hun huidige relatie)
  • communicatieproblemen (ze durven niet te zeggen wat ze willen zeggen op het moment dat het ertoe doet)
  • etc.

Waarom is dit belangrijk?

Je Bent Niet De Enige Die Meer Zelfvertrouwen Wil

Ik wil je duidelijk maken dat je dus niet alleen bent met gevoelens over te weinig zelfvertrouwen en dat hulp in de buurt is, mocht je het nodig hebben als het je niet alleen lukt.

Nu je weet dat iedereen wel eens twijfelt en last heeft van te weinig zelfvertrouwen gaat het erom hoe je dit kunt veranderen, net zoals anderen dit al hebben gedaan.

Hiervoor zijn enkele eenvoudige methodes / technieken die je zullen helpen maar let op; ze werken alleen als je ook daadwerkelijk toepast. “natuurlijk”, hoor ik je al zeggen maar je moest een weten hoevaak mensen kennis niet toepassen en toch hopen op verandering.

Hoe tegenstrijdig dit ook is het blijft een feit.

In eerste instantie gaat het erom dat je realiseert wanneer je last krijgt van deze gevoelens. Probeer bij te houden, in een schrift, wanneer deze gevoelens opkomen. Vaak is er een patroon te ontdekken waarbij je de ‘trigger’ voor deze gedachten en gevoelens vind. Dit is belangrijk want zo kun je de bron vinden van deze negatieve gevoelens.

Let op je taalgebruik. Ik verbaas me dagelijks hoe we hebben leren praten met woorden en zinnen maar niet weten welke kracht achter elk woord schuil gaat.

In de eerste sessie van mijn 2-stappenplan ga ik dieper in op het taalgebruik omdat dit de basis is van ons zelf programmeren.

Wanneer je de verkeerde woorden gebruikt kun je nooit je doelen bereiken.

Dit geldt zowel voor externe communicatie, dus de woorden die jij uitspreekt als ook de woorden die anderen naar jou toe uitspreken, als de interne communicatie oftewel het bekende “stemmetje” van jou.

Welke woorden gebruik je in de situatie van te weinig zelfvertrouwen? Schrijf deze ook op zodat je helderheid krijgt over deze woorden en vervang ze met krachtige, positieve woorden.

In de meeste gevallen weten mijn clienten niet hoe sterk taal is bij het programmeren van hun gedachten en gedrag. Door een eenvoudige oefening met ze te doen krijgen ze snel inzicht wat het betekent en hoe ze dit kunnen vervangen door de juiste woorden.

Een derde stap is om dagelijks deze goede ervaringen te verankeren in jezelf. Dit doe je door bewust stil te staan bij die momenten. Het is belangrijk om eerst rustig te zijn en een goede stille plek te vinden waar je ongestoord je gedachten terug kunt laten gaan naar deze momenten.

Mijn clienten ervaren deze oefening als heel relaxed en ontspannen en zijn verbaasd hoe snel hun gevoelens hierdoor veranderen.

Tenslotte wil je meegeven om aardig te zijn voor jezelf. Misschien wil je veranderen en heb je behoefte aan meer zelfvertrouwen. Door jezelf heel hard op te stellen over je falen worden de meeste mensen niet gemotiveerd om door te gaan met het veranderen.

Elke verandering zorgt voor weerstand

Je zal moeten begrijpen dat het gebrek aan zelfvertrouwen is opgebouwd over een langere periode van weken, maanden en soms zelfs jaren. Meestal lukt het niet om dit zelf dan snel te veranderen en positieve gedachten lang vast te houden.

Hiervoor kan ik je helpen, net als mijn andere clienten, binnen 2 persoonlijke sessies van ca. 1 uur.

2-Stappenplan

Het 2 stappenplan bestaat uit 2 persoonlijke sessies waarbij we inzoomen op jouw persoonlijke situatie en waarbij we dus heel effectief te werk kunnen gaan.

De eerste sessie is vooral gericht op je bewust maken van het programma dat je nu toepast met woorden en wat dit voor jou betekent. Deze inzichten zijn voor elke client heel verrassend en zeer krachtig.

Je krijgt een mentale oefening mee om een week lang mee aan de slag te gaan. Deze oefening is een mentale oefening die ca. 3-7 minuten kan duren en super effectief is om je beter te laten voelen.

De tweede sessie vind meestal na een week plaats. Hierin checken we hoe je bent veranderd en wat deze oefening voor jou heeft betekent.

Eerlijk is eerlijk; soms word ik ook nog verrast over het effect van deze mentale oefening. Zo hebben ik clienten gehad die binnen 1 week meer dan 2,5 kilo waren afgevallen, meteen waren gestopt met roken, een gesprek hadden gevoerd met hun leidinggevende (op het verzoek van mijn client), de relatie al een stuk beter was geworden.

Is het wondermiddel? Nee natuurlijk niet; deze resultaten komen voor bij mijn clienten omdat ze daadwerkelijk het advies ter harte nemen en aan de slag gaan met mijn tips en de oefening. Tenslotte is kennis nutteloos als je het niet gebruikt. Door kennis toe te passen zul je een ander, gewenst resultaat krijgen. Zo is al vaak genoeg gebleken bij velen clienten.

Wil Jij Meer Zelfvertrouwen?

Nu je weet dat er slechts een paar stappen nodig zijn om te veranderen zodat je meer zelfvertrouwen wilt hebben, stel ik je 1 vraag: “wil je meer zelfvertrouwen?”

Als hierop het antwoord ‘ja’ is dan heb ik iets voor je, namelijk een – gratis – inspiratiesessie met mij.

Dit is een telefonisch gesprek met jou waarin ik je enkele vragen stel om te zien of deze methode ook voor jou zeer geschikt is en of je voldoende motivatie hebt. Tenslotte wil ik alleen met gemotiveerde mensen werken die resultaat willen bereiken.

Het gesprek is gratis en duurt ca. 15-20 minuten. We hebben dan een goed beeld van jouw situatie en we weten hoe ik je kan helpen met het 2-stappenplan. Er zijn geen verplichtingen aan dit gesprek behalve dat je het gesprek voert in een rustige omgeving zodat je volledige focus kunt hebben.

Hier kun jij je aanmelden voor een inspiratiesessie voor Meer Zelfvertrouwen

Voornaam:
Emailadres: