7 Tips voor een Slecht Leven

Doe deze 7 dingen voor een slecht leven

Niemand wil een slecht leven, toch ? En toch zijn er veel mensen die er alle reden voor hebben om hun slechte leven in stand te houden. De reden hiervoor is heel simpel; onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen niet willen veranderen. De reden hiervoor is dat ze niet weten wat hun die verandering kan gaan brengen. De angst voor het onbekende is dus de reden om niet te veranderen. Dit terwijl men weet dat de huidige situatie niet goed is en dat er daadwerkelijk een beter leven op hun wacht, mits ze in actie komen.

7 Tips voor een slecht leven

7 Tips voor een slecht leven

Ik heb hier een aantal reden gevonden, uit de praktijk, die je ELKE dag kunt toepassen om een slecht leven in stand te houden:

  1. Geef anderen de schuld van jouw situatie. Dit is gemakkelijk want dan hoef je geen eigen verantwoordelijkheid te nemen. De regering, je baas, je partner, de buren en vooral je ouders zijn schuldig aan jouw huidige situatie en hoe jij je voelt.
  2. Kom niet in actie. In actie komen kan ervoor zorgen dat jouw huidige situatie veranderd. Dat zou vreselijk zijn. Passief blijven is het beste manier om deze situatie in stand te houden.
  3. Vertrouw niemand. Stel je voor dat iemand jou kan helpen, daar zal wel iets achter zitten, toch ? Waarom zou iemand jou helpen ? Nee, niet doen en blijf het vooral zelf proberen op te lossen of ga terug naar punt 2.
  4. Zorg voor meer problemen. Andere hebben het ook zwaar, dus neem hun problemen over! Hou je bezig met de problemen van andere mensen ook al ken je ze niet. Ze verdienen het om ook aandacht te krijgen van jou.
  5. Praat negatief over jezelf. Als je iets zegt over jezelf zorg er dan voor dat het altijd negatief is. Je hebt toch niets gepresteerd en als er iets is wat je hebt gedaan dan is het maar een ‘gewone’ actie. Dus doe normaal!
  6. Accepteer geen complimenten. Help, iemand geeft je een complimentje. Neem ze niet aan maar geef ze direct terug door meteen een complimentje terug te geven. Poeh, je was net op tijd, dat lucht op, toch?
  7. Leef in jouw realiteit. Je hebt altijd gelijk wat je ook denkt en jouw denken bepaald jouw wereld, je gedrag en dus ook jouw resultaat. Door jouw realiteit in stand te houden blijf je gelukkig ongelukkig en dat wil je toch ?

Bovenstaande 7 punten zijn geschreven uit een vorm van frustratie, over dingen ik hoor. In onze praktijk als hierbuiten verneem ik vaak van mensen hoe ze denken en zich gedragen. In de meeste gevallen komt het op deze 7 punten neer. Soms op alle 7.

Welke punten hou jij aan om jouw leven en gedrag in stand te houden ? Wees eerlijk.

Als je dan toch het risico aan durft om – blijvend – succesvol te veranderen staat hier de deur voor jou open, maar alleen als je echt wil.

Voornaam:
Emailadres: