Angst Voor Presenteren

Angst Voor Presenteren

Regelmatig komen cliënten in onze hypnose praktijk voor het probleem van Angst voor Presenteren. Zij hebben een leuke functie, goed salaris met bijbehorende aspecten en vinden het werk heel leuk, kortom ze hebben het goed voor elkaar. Behalve ….. als het gaat om presentaties geven, dan spelen er angsten mee die ze zelf niet kunnen oplossen.

Angst voor Presenteren - Presentatie Angst Overwinnen

Angst voor Presenteren – Presentatie Angst Overwinnen

Presentatie Angst

Presentatie Angst komt zowel bij mannen als vrouwen voor en is niet aan leeftijd gebonden. Zo sprak ik laatst een persoon met een geweldige leuke job. Hij mocht regelmatig in het buitenland de zakenpartners bezoeken en kon daar kiezen uit verschillende leuke en nieuwe ideeën. Deze ideeën moesten vervolgens worden gepresenteerd aan het managementteam op het hoofdkantoor of bij andere klanten. Inhoudelijk wist hij alles te vertellen over het onderwerp en het idee, dat was geen probleem. En – nogmaals – hij vond presenteren zelfs heel leuk om te doen.

Leren Presenteren

Met een docentenopleiding op zak wist hij verschillende presentatie technieken te gebruiken en had hij geleerd om te presenteren. Dus ook hierin was geen probleem te ontdekken, wat dan wel?

De angst die, kort voordat hij aan de beurt was om te presenteren, begon steeds grotere vormen aan te nemen. Het was alsof iemand zijn keel dicht kneep en hem alle lucht onthield. En hoewel hij wel eens een pilletje nam om van deze angst af te komen (ik denk dan meer aan angst onderdrukken) wilde hij het meer op eigen kracht leren om de presentatie angst onder controle te krijgen. Of nog beter; gewoon geen angst meer hebben voor presenteren.

Omgaan met Angst

Elke keer als iemand een presentatie moet geven heeft deze persoon een angst die ‘normaal’ is omdat je brein hiervoor zorgt. Zoals je op dit blog kunt lezen vertel ik regelmatig over de functie van het brein; beschermen tegen gevaar. Deze waarschuwingen van het brein uiten zich op 2 verschillende manieren: vluchten of vechten. En aangezien we meestal niet hoeven te vechten, om te overleven, is vluchten een gevoel dat kan overheersen, zo ook in dit geval.

Presentatie Angst Overwinnen

De presentatie angst overwinnen lukt wanneer je dus je gedachten kunt sturen naar datgene wat jij wenst. Hypnose (in combinatie met N.L.P.) is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je angst voor presenteren wordt opgelost op een snelle en effectieve manier. Door middel van ontspanningsoefeningen en positieve ankers, in combinatie met hypnose, leer je snel hoe jij zelf dit onder controle hebt zodat de angst niet meer belangrijk voor jou is.

Neem nu contact op met onze Hypnose Praktijk om meer te weten en jouw Angst voor Presenteren op te lossen.

 

Voornaam:
Emailadres: