Ben jij een Emotionele Eter?

Ben jij een Emotionele Eter?

Zojuist sprak ik weer iemand die veel last had van emotionele eetbuiten. Het was zo hevig dat ze 40 kilo’s is aangekomen, in de laatste 4 jaren. Dat is echt veel te veel. Dat vond zijn ook en daarom had ze zich opgegeven voor een “inspiratiesessie”. Hierdoor ontdekte ze hoe ze dit gedrag kon beheersen en omdraaien.

Emotionele Eetbuien

Er zijn veel volwassenen, mannen en vrouwen, die teveel eten. Het is het grootste “luxe” probleem van het moderne westen. Maar emotionele eetbuiten is iets anders namelijk een persoonlijk probleem.

Het probleem bij de dame in kwestie is dat ze vooral veel eten neemt met veel suikers. En ja natuurlijk weet zij ook wel dat je niet afvalt als je teveel suikers eet, duhuh. Het gaat erom dat ze dit gedrag kan ombuigen zodat ze eet omdat ze honger heeft of iets tussendoor pakt dat veel gezonder is dan wat ze nu eet.

Emotionele Eetbuiten Stoppen

Het stoppen van emotionele eetbuiten lijkt moeilijker dan het werkelijk is, zo is gebleken in onze hypnose praktijk. In alle gevallen komen deze eetbuien pas als er een “trigger” wordt geactiveerd. Men heeft dus eerst een actieve trigger waardoor het gedrag (eten) wordt geactiveerd. Het oplossen van deze trigger brengt de oplossing.

Bijvoorbeeld: je ziet tv-reclame over eten en je krijgt zin om iets te gaan eten, maakt niet uit wat het is. Hetzelfde kan gebeuren als je een geluid hoort of een gevoel krijgt. Een andere, veel voorkomende, mogelijkheid is als je een gedachten krijgt of in een omgeving zit waarin je gewend bent om te eten.

Als er dan ook niemand in de buurt is om je tegen te houden dan ga je eten, simpel. 

De oplossing is simpel maar niet eenvoudig; het gaat erom dat jij jouw beslissing in de hand weet te houden. Jouw gedachten sturen je gedrag aan en zorgen daarom in de basis voor het resultaat. Verander je gedachten zodat je een ander resultaat krijgt. Dit kan heel goed met mijn 2-stappenplan (2 persoonlijke sessies).

Wil je meer hierover weten? Laten we een gesprek inplannen (gratis), klik hier.

Voornaam:
Emailadres: