Darts its a Mindgame

Darts Its A Mindgame

Nu de Premier League Darts weer zijn begonnen staat de hele Dartwereld te kijken wie er gaat winnen. Lukt het Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Gary Anderson, of Kim Huybrechts de allergrootste kampioen Phil Taylor van de troon te stoten ? Weet jij hoe je bij darts het beste de zenuwen onder controle kunt houden ?

Darts its a Mindgame

Darts its a Mindgame

RTL7 Darts

In Nederland is de dartsfever weer gearriveerd. Elk jaar, sinds Barney (Raymond van Barneveld) kampioen werd op de Embassy, zend RTL7 de wedstrijden live uit. En met succes want de kijkcijfers zijn ontzettend hoog. De hele entourage is zeer indrukwekkend en het is een groot feest om het mee te maken.

De darts spelers voelen de druk natuurlijk opkomen al tijdens de ‘walk up’. Onder begeleiding van 3 bodyguards, een mooie walk up girl en opzwepende muziek gaan de darters richting het podium. Hier staan ze volledig in de spotlights en draaien de tv-camera’s volle uren.

Je kunt je voorstellen dat dit zorgt voor een enorme druk, ongeacht wie je tegenstander is.

Phil Taylor

De man die hier blijkbaar het beste mee kan omgaan is Phil Taylor. Phil is deze decennia de onbetwiste kampioen van de PDC (Professional Darts Corporation, organisatie van Wereld kampioenschappen Darts). Deze man heeft al inmiddels zoveel wedstrijden gewonnen dat het saai werd. Er werd gesproken over het kopen van goede spelers, die vervolgens de overstap maakte van de BDO (British Darts Organisation). Na het winnen van enkele kampioenschappen stapte Raymond van Barneveld over van de BDO naar de PDC. In zijn kielzog trokken meer Nederlanders en Belgen mee naar de PDC.

Hoe kan Phil Taylor zoveel darmwedstrijden winnen ?

In de vele analyses en interviews die zijn gedaan kwam telkens 1 punt naar voren; zenuwen. Phil Taylor houdt het beste zijn zenuwen onder controle, zo blijkt. Want ook al staat hij met veel punten achter en lijkt alles erop dat hij gaat verliezen weet hij (bijna) altijd ervoor te zorgen dat hij terug komt. En dit zorgt weer voor zenuwen bij zijn tegenstander die vervolgens de ene leg naar de ander leg, en sets, gaat verliezen.

Michael van Gerwen, de nieuwe kampioen ?

Michael van Gerwen komt uit Nederland en is de nieuwe nationale trots van de dartwereld in Nederland. Deze jongeman is ook iemand die duidelijk aangeeft dat darts een Mindgame is. Hij weet, en voelt, dat hij van iedereen kan winnen. En dat doet hij dan ook regelmatig van de allergrootste namen binnen de PDC. Zelfs Phil Taylor heeft al menig potje darts van Michael verloren, en ook weer gewonnen.

Er wordt zelfs gesproken dat Michael van Gerwen een groter kampioen kan worden dan Phil Taylor. We hopen het voor hem dat hij zijn zenuwen onder controle kan houden want het opvoeren van druk is hiervan een onderdeel.

Wil jij ook weten hoe jij jouw zenuwen onder controle kunt houden ? Neem dan nu contact op en reserveer jouw 2-stappenplan.

Voornaam:
Emailadres: