Dwangstoornis verandert de hersenen

Dwangstoornis verandert de hersenen

Onderzoekers van het VU medisch centrum denken dat de hersenen veranderen door een dwangstoornis. Bij mensen met een dwangneurose, zoals smetvrees of controledwang, zijn er verschillen in de hersendelen te vinden t.o.v. mensen zonder dwangmatig gedrag.

Dwangstoornis verandert de Hersenen

Verschillende hersendelen

Zo is uit onderzoek gebleken dat sommige hersendelen kleiner en andere hersendelen juist weer groter zijn dan bij gezonde mensen. Een vermoedelijke reden voor deze verschillen kan zijn dat de hersenen jarenlang ‘getraind’ zijn op het uitvoeren van dwanghandelingen. Mensen die hun emoties beter onder controle hebben namelijk kleinere hersendelen.

Ontwikkeling verstoord

Psychiater en onderzoeksleider Odile van den Heuvel geeft als reden aan dat deze verstoorde ontwikkeling mede de oorzaak is van de dwangstoornis. Van honderden mensen onderzocht zij hersenscans met en zonder dwangstoornis. Volgens van den Heuvel: “het lijkt erop dat hersenen op een andere manier ontwikkelen en verouderen bij mensen met een dwangstoornis”.

Dwangstoornis oplossen

Indien blijkt dat door jarenlange ‘training’ deze hersenen worden verandert is het goed om een dwangneurose snel en effectief aan te pakken. Hypnose kan hiervoor een ideale oplossing aangezien Hypnose helpt op het onbewuste niveau van jouw brein.Ook uit dit onderzoek blijkt wederom dat jouw gedrag wordt aangestuurd vanuit de hersenen en dat een veelvuldige herhaling van een bepaald gedrag invloed heeft op jouw brein.

Vaak weet je niet meer hoe het gedrag tot stand is gekomen echter wil jij het zo snel mogelijk weer veranderen om een ander resultaat te krijgen dan wat jij nu hebt.

Dwangstoornis en Hypnose

Hypnose werkt op onbewust niveau, dit het niveau waar alle beslissingen voor jouw gedrag worden gemaakt. Aangestuurd van een kleine gedachte is dit gaan groeien en heeft het macht gekregen in jouw handelen. Hypnose is daarom een snelle en effectieve manier op dwangmatig handelen op te lossen. Je kunt namelijk jouw brein ook herprogrammeren en gewenst gedrag trainen.

Wil je meer weten of jouw dwangmatig gedrag is aan te passen met hypnose? Stuur je vragen naar: info@hypnosesucces.com voor een snel antwoord.

 

Voornaam:
Emailadres: