Het Gevaar van een Hypnose Maagband

Hypnose Maagband en het Gevaar

Hypnose maagband (ook wel virtuele maagband genoemd) je hoort er zoveel over de laatste tijd en misschien overweeg jij wel of je een maagband wilt laten plaatsen door een hypnotiseur. In dit artikel leg ik uit waarom je NIET een hypnose maagband moet plaatsen en ik vertel je wat veel beter is om te doen in plaats van een hypnose maagband.

Hypnose Maagband Plaatsen

De laatste jaren is hypnose steeds populairder geworden in Nederland en België. We horen er steeds meer over en soms lezen we zelfs artikelen in magazines over mensen (artiesten etc) die een hypnose maagband hebben laten plaatsen. Toch ga ik je vertellen waarom het voor de meeste mensen niet goed is om een virtuele maagband te nemen, ik weet dat mijn collega’s mij dit niet in dank zullen afnemen.

Afvallen met een Maagband

Het plaatsen van een maagband doet men meestal om af te vallen en het overgewicht tegen te gaan. Deze operatie vind plaats in het ziekenhuis door specialisten. Ik ken mensen die een maagband hebben geplaatst en hier heel veel kilo’s mee zijn afgevallen, maar ….. ik ken ook mensen waarbij het niets heeft geholpen.

Met het plaatsen van een hypnotische maagband zou hetzelfde proces in het brein worden geplaatst oftewel er wordt jou “onder hypnose” verteld dat jij deze operatie bent ondergaan en dat je vanaf nu gaat afvallen. Tot zover zo goed, zou je denken.

Werkelijkheid en Fictie

Door je brein op de juiste manier te programmeren kun je alles in je brein zetten want er is geen verschil tussen werkelijkheid en fictie. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het kijken naar een spannende film. Je voelt het gevaar door de beelden en geluiden van het scherm en schrikt als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Best raar want jij zit in een heerlijke comfortabele stoel, zonder dat je gevaar loopt. En toch schrik je, hoe kan dat?

Dit komt omdat je jouw brein op dat moment programmeert…..

Hypnotiseurs doen hetzelfde; ze programmeren jouw brein met een situatie waarbij jij je goed voelt. En dat is prima want dat wil je toch ook?

Het gevaar van een Hypnotische Maagband

Dit goede gevoel neem je mee want jij hebt een ‘maagband’ laten plaatsen, met hypnose, dus zonder operatie in een ziekenhuis en nu ga je afvallen. Let op: ik zeg niet dat het niet gaat lukken maar vaak lukt het niet.

In mijn hypnosepraktijk komen regelmatig mensen die elders een hypnose maagband hebben genomen maar niet zijn afgevallen. Ze durven of kunnen geen maagband in het ziekenhuis laten plaatsen en zijn nu ten einde raad.

De reden voor het falen van de maagband met hypnose operatie is heel simpel. Jouw brein accepteert niet het nieuwe programma en dat kan aan diverse zaken liggen. Dat kan aan de hypnotiseur liggen (weinig ervaring, niet goed opgeleid, etc) maar het kan ook aan jou liggen (kritische gedachten, twijfels, etc).

Jouw omgeving is ook hierbij heel belangrijk want als zij je signalen van twijfel geven ga je deze oppikken en hierop reageren, dit is heel natuurlijk.

De Oplossing voor een Hypnose Maagband

De werkelijke oplossing om je weer goed te voelen in je eigen lichaam is dus afvallen en minder kilo’s wegen maar hoe doe je dat? Mijn eigen methode omhelst Hypnose maar niet uitsluitend, ik maak gebruik van vele succesvolle technieken.

In 2 persoonlijke sessies help ik mensen om hun mindset te veranderen in datgene wat je graag willen bereiken. 

Wanneer iemand 10 kilo wilt afvallen dien je te begrijpen dat dit tijd nodig heeft, ook met een maagband. Je lichaam zal langzaam minder zwaar worden als je minder gaat eten (of gezonder gaat eten).

In het 2-stappenplan leer je ook ontdekken wat jou altijd tegenhoudt want meestal is het overgewicht niet het enige probleem dat iemand wilt oplossen. Daarbij leer je hoe jij jezelf kunt programmeren voor jouw gewenste einddoel waardoor jij je veel beter gaat voelen over jezelf, je toekomst en datgene wat je nu al hebt bereikt.

Wanneer je deze 2 stappen hebt doorlopen ga je slimmere keuzes maken die ervoor zorgen dat jij je einddoel behaalt op jouw manier, zonder diëten of andere sapkuren. Je kunt jezelf programmeren en ik laat je zien HOE je dat doet.

Wil je hier meer over weten? Plan dan een vrijblijvend telefonisch gesprek hier.

 

 

Voornaam:
Emailadres: