Goede Voornemens

Goede Voornemens

Goede voornemens volhouden, hoe doe je dat ? Goede voornemens worden elk jaar weer gemaakt, of ben je al gestopt met goede voornemens maken? Indien dat het geval is moet je zeker dit artikel lezen omdat ik hier uitleg waarom zoveel mensen wel goede voornemens maken en vervolgens er niet in slagen om ze vol te houden.

goede voornemens

goede voornemens

Goede voornemens maken

Goede voornemens maken doen we elk jaar, zeker rond deze tijd. We willen dan graag de zaken serieus aanpakken. Stoppen met roken, 15 kilo afvallen of assertiever worden zijn veel gehoorde items, elk jaar. Dus we kunnen het wel; het maken van goede voornemens maar waarom houden we het niet vol?

Goede voornemens volhouden

Meestal lukt het niet om goede voornemens vol te houden omdat we niet goed weten hoe we ze moeten maken. We zeggen dat we gaan afvallen en misschien vertel je ook nog hoe, bijvoorbeeld door te kiezen voor een dieet, maar wat het exact inhoudt weet je niet. En daar zit het knelpunt; je bent niet goed voorbereid en hebt geen plan gemaakt. Belangrijk bij een plan maken is dat je weet waar je naar toe wil (15 kilo afvallen), hoe je dat wil doen (dieet) maar zeker zo belangrijk om te bepalen wanneer je dit wilt bereiken. In de zakenwereld hebben ze een methode voor het malen van plannen, ze noemen dit de SMART methode:

S.M.A.R.T.

SMART is een afkorting en staat voor:

  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Acceptabel
  • Realistisch
  • Tijdgebonden

Specifiek is in het voorbeeld van 15 kilo afvallen, de 15 kilo die jij wilt afvallen. Dit is dan ook meetbaar, 15 kilo. Acceptabel; ik heb geen idee. Lukt het jou om 15 kilo af te vallen? Ben je al eens 15 kilo afgevallen of was je ooit 15 kilo lichter dan nu? Indien dat het geval is lukt het meestal omdat je weet dat het kan, het is voor jou acceptabel. Realistisch; ja want het is jou al eerder gelukt, dus waarom nu niet? Tijdgebonden; 1 maand, 2 maanden? Jij bepaalt een tijd die redelijk is, doe jezelf een plezier en doe geen crashdieet omdat je 15 kilo in 1 week wilt afvallen, dat is gewoon niet gezond.

Goede voornemens laten slagen

De beste tip voor goede voornemens is om rekening te houden met een terugslag, een situatie waarbij je even van je voornemen wordt afgeslagen. Dit is niet erg indien je weer snel terug op je pad terugkeert. Te vaak vind men een terugslag zo tegenvallen, van zichzelf, dat ze direct uit het veld zijn geslagen en volledig stoppen met de plannen en goede voornemens. Dat is zonde want je had een besluit genomen, ga er dan ook voor!

Goede voornemens en hypnose

Hypnose kan jou enorm goed helpen met het slagen van jouw goede voornemens. Dit komt omdat je brein een spelletje met jou gaat spelen op het moment dat jij gaat veranderen. Indien jij 15 kilo wilt afvallen zal jou lichaam op verschillende manieren aan jou kenbaar maken dat het dit niet wil. Jij krijgt bijvoorbeeld hongergevoel, zin om te snacken, of misselijkheid en vermoeidheid. Jouw lichaam snakt naar ongezond voedsel wat je altijd al nam.

Hypnose helpt jou om deze moeilijke tijd door te komen is een super aanvulling op bijvoorbeeld een dieet. Je kunt ook afvallen zonder dieet en hypnose toepassen voor afvallen (en andere goede voornemens). Wanneer jij goede voornemens wilt volbrengen en laten slagen pas je hypnose toe en maak je daarom een afspraak met ons en jouw goede voornemens.

Voornaam:
Emailadres: