Hoe Moet Ik Stoppen Met Roken ?

 

Hoe Moet Ik Stoppen Met Roken ?

Wanneer je wilt stoppen met roken weet je dat dit voor iedereen op een andere manier met succes is te behalen. Of lukt het jou niet om te stoppen met roken, heb je al van alles geprobeerd en ben je op zoek naar een geschikte manier om van je rookverslaving af te komen? In dit artikel leg ik uit hoe jij het beste kunt stoppen met roken.

Stoppen met Roken Methodes

Er zijn heel veel verschillende methodes om te stoppen met roken:

 1. cold turkey stoppen met roken
 2. stoppen met roken door laser
 3. acupunctuur voor stoppen met roken
 4. medicatie voor stoppen met roken
 5. stoppen met roken zuigtabletten
 6. kauwgom voor stoppen met roken
 7. stoppen met roken met hypnose

Ongetwijfeld zullen er meer manieren zijn, maar dit zijn de meest voorkomende methodes om te stoppen met roken. Hier leg ik je mijn ideeën uit over elke methode.

Cold Turkey Stoppen met Roken

Cold turkey stoppen met roken is direct stoppen met roken. Vanaf een moment kies je ervoor om te stoppen met roken. Vaak is 1 januari of de verjaardag een datum waarop mensen goede voornemens maken en willen stoppen met roken. Wanneer je het succesvol stoppen met roken koppelt aan een doel maak je meer kans op een goed resultaat. Een doel zoals een kado kopen van gespaarde geld of naast het stoppen ook gaan starten met een sport of fitness omdat men gezonder wil leven kan een bekende ‘stok achter de deur’ zijn. Zelf heb ik andere versie hierop verzonnen, daarover later meer.

De succesratio van cold turkey stoppen met roken is bijzonder laag. Het valt op dat de meeste mensen binnen enkele weken (soms zelfs al dagen) weer beginnen met roken. Blijkbaar is dit geen goede manier om de rookverslaving te verslaan en starten veel mensen weer met roken, hetgeen geen goed doet aan je zelfvertrouwen.

Stoppen met Roken met Laser

Stoppen met roken met laser gaat als volgt: met een laser straalt men op diverse drukpunten op het lichaam om je rookverslaving te lijf te gaan (letterlijk en figuurlijk). Het lijkt veel op een moderne manier van acupunctuur en dat is de juiste benadering. Werkt het ? Men schermt men wetenschappelijke onderzoeksresultaten en men vertelt dat het uitsluitend geschikt is om te stoppen met roken en dat is vreemd want acupunturisten claimen juist dat hun behandeling ook geschikt is voor stress, afvallen etc.

Er zullen best mensen zijn die stoppen met roken met laser, dat geloof ik wel echter wordt meestal het verhaal niet onderbouwd zoals wij dat doen met video’s van echte cliënten die hun hypnose ervaringen graag met je delen.

Klik hier voor Hypnose Ervaringen (video) van echte cliënten. 

De kosten van een laserbehandeling voor Stoppen met Roken kunnen zomaar 200 euro zijn, en dit zijn de kosten voor slechts een enkele behandeling.

Acupuntuur Stoppen met Roken

Laser voor stoppen met roken lijkt op een moderne manier van acupunctuur. Acupuntuur is een oude therapievorm en stamt uit de Chinese geneeskunde. Acupuntuur wordt veelal gebruikt om gevoelens te beïnvloeden middels het gebruik van naalden op gevoelige lichaamsdelen of plekken zoals de oren. In het hele lichaam lopen energiebanen, ook wel meridianen genoemd, die van invloed zijn op je gestel, zowel fysiek als geestelijk. Een acupuncturist zal veelal praten over het in balans brengen van deze energie. Bij veel acupunctuur praktijken is de prijs ca. 75 euro per consult, hoeveel sessies jij nodig hebt is meestal niet duidelijk, de totaal prijs daarom ook niet.

Medicatie en Stoppen met Roken

Dit is voor mij persoonlijk de slechtste manier om te stoppen met roken omdat ik fanatiek tegen medicijnen ben. Je merkt vaak dat mensen een nieuwe verslaving creëren en dat deze medicijnen worden gebruikt als vervanging van de sigaret. Dat kan niet de bedoeling zijn en daarbij ben je niet goed op de hoogte van welke chemische rommel je gaat slikken om deze verslaving te verslaan.

Dus pillen en medicijnen voor stoppen met roken raad ik jou ten zeerste af !

Zuigtabletten voor Stoppen met Roken

In het verlengde van de medicijnen voor stoppen met roken geldt hetzelfde voor zuigtabletten. De zuigtabletten dienen ervoor te zorgen dat de nicotineverslaving langzaam wordt teruggedrongen. In de zuigtabletten zit een middel ter vervanging van nicotine of is nicotine opgenomen. Je neemt de zuigtabletten in en weet niet exact wat er in de zuigtablet zit, de prijzen zijn enorm duur en de resultaten hiervan zijn niet goed volgens mijn cliënten.

De bijsluiter voor zuigtabletten (ook voor kauwgum) is om niet vrolijk van te worden. Zo wordt aangegeven dat je last kunt krijgen van:

 • zweten
 • jeuk
 • hoofdpijn
 • hoesten en irritatie van de mond en keel
 • duizeligheid
 • maagdarmklachten (!)
 • hartkloppingen (!!!!!!)
 • verstopte neus
 • hartrimtestoornissen (!!!!!!!!!)
 • overgevoeligheid – uit zich door uitslag

Kauwgom Voor Stoppen met Roken

Voor kauwgom om te stoppen met roken geldt hetzelfde verhaal als met de zuigtabletten; het is een andere versie om je nicotineverslaving te verminderen ipv op te lossen, ik pleit voor het laatste: oplossen van je rookverslaving. Daarbij verneem ik van mijn cliënten dat de kauwgom niet lekker smaakt en ook het resultaat de nodige twijfels oproept.

Persoonlijk vind ik mensen met kauwgom niet een beste indruk maken, rokers trouwens ook niet 🙂

Hypnose voor Stoppen met Roken

De slager die zijn eigen vlees keurt, zou je zeggen. En daarmee heb je wel – gedeeltelijk – gelijk want ik vind dat je heel goed kunt stoppen met roken door mentaal de rookverslaving te lijf te gaan, zonder medicatie of andere hulpmiddelen die in een chemische fabriek worden gemaakt.

Er zijn diverse manieren om Hypnose toe te passen voor te stoppen;

De keuze voor een Hypnose CD of Hypnose MP3 heeft meestal te maken met afstand en reistijd naar onze hypnose praktijk in Limburg, de investering van de hypnose sessies, en mogelijkheden om een afspraak te maken. Je zult begrijpen dat persoonlijk contact effectiever is dan een opname, echter werken de CD’s en MP3 uitermate goed en zijn ze een prima alternatief om te Stoppen met Roken.

Stoppen met Roken Tip

Wanneer je bovenstaande manieren allemaal niet wilt toepassen en toch wilt stoppen met roken op eigen kracht (wilskracht) is dit ook een andere manier die succesvol is gebleken. De insteek is om 1 maand lang (31 dagen) niet te roken zodat je een start maakt met een behoorlijk stok achter de deur. Om het duidelijk te maken doen we eerst een rekensom.

Rekensom kosten roken:

Stel je voor; jij rookt 1 pakje sigaretten a 4 euro per dag. Dit betekent dat je in het totaal 31 x 4 euro = 124 euro kwijt bent aan je sigaretten verslaving.

Stap 1: kies een persoon uit waar je een hekel aan hebt, iemand die jij niets gunt en die je persoonlijk goed kent. Dat mag iedereen zijn; je schoonmoeder, je ex, een voormalige vriend of vriendin, who ever zolang je hem/haar persoonlijk goed kent en weet te wonen (je moet het adres kennen, dit is belangrijk).

Stap 2: maak 2 potjes en schrijft op het ene potje de naam de persoon, waaraan je een intense hekel hebt, en op de andere schrijf je de naam “KWF” (kankerfonds).

Stap 3: doe het totaalbedrag (€ 124) in de pot van de persoon.

Stap 4: haal nu ELKE dag 4 euro uit dit potje, zolang je niet hebt gerookt, en stopt dit in het andere potje van de KWF.

Het is de bedoeling dat je na 31 dagen een leeg potje hebt voor de persoon en een vol potje voor de KWF. Wanneer je hierin bent geslaagd stort je het geld op de rekeningnummer van KWF en heb jij al een grote stap gemaakt in het rookvrij worden.

LET OP: Wanneer het niet lukt om dit vol te houden betekent het dat je faalt en dus het totaalbedrag terug stopt in het potje van de persoon waarvan jij een hekel hebt. Vervolgens neem je deze 124 euro en brengt dit naar zijn/haar huis en geeft dit aan hem/haar af.

Indien je echt een hekel hebt aan deze persoon weet ik zeker dat je geen geld wilt geven aan hem/haar en daarom extra gemotiveerd bent om te stoppen met roken.

Succes en laat me weten of je het gaat doen !

 

 

Voornaam:
Emailadres: