Jongeren met Mentale Klachten

43% Van Jongeren Heeft Mentale Klachten

Volgens dit artikel over een recent onderzoek blijkt dat 43% van de jongeren psychische klachten heeft. Met name wordt genoemd: slecht slapen, piekeren en angstklachten. Ruim 80% van deze jongeren ervaart deze klachten langer dan 2 maanden, en dat is niet nodig!

Mentale Klachten Jongeren

Mentale Klachten Jongeren

Psychische Problemen Jongvolwassenen

Veel jongvolwassenen erkennen dat ze last hebben van psychische problemen en klachten. Doordat de druk er zo hoog op ligt om te voldoen aan het “ideaalbeeld” hebben deze jongeren veel last en angsten. Vaak weten ouders dit niet of kunnen er niet goed mee omgaan, en dat is en lastige situatie.

Jongeren die niet meer thuis wonen kunnen natuurlijk langer een ander beeld ophouden naar de ouders toe. Jongeren die wel nog thuis wonen ervaren vaak dat hun problemen thuis onbespreekbaar zijn of tot weinig begrip leiden.

De situatie van jongeren tegenwoordig is enorm veranderd ten opzicht van tientallen jaren, toen ouders zelf jongvolwassenen waren.

Social Media Stress

Mede ingegeven door de nieuwe communicatiekanalen zoals Social Media (facebook, twitter, snapchat, instagram, etc) worden jongeren continue gebombardeerd met beelden van anderen vrienden en rolmodellen zoals artiesten. Deze beelden laten vaak een wereld zien waarin men gelukkig is en activiteiten heeft met vrienden. Daarin wordt het ideaalbeeld geschept waaraan jongeren steeds vaker aan willen voldoen.

Jongeren willen ook succesvol zijn, veel geld hebben om leuke zaken te kopen zoals kleding, sieraden en vakantie vieren op exotische plekken.

Daarnaast is het wenselijk om lichamelijk ook te voldoen aan het ideaalbeeld, compleet met sixpack en een slank lichaam.

Hoge Druk Op Jongeren

Dit alles levert veel hoge druk op bij jongeren die hieronder kunnen bezwijken. Om maar te zwijgen van de druk om de studie succesvol af te ronden. Men wil ook graag voldoen aan de wensen van de ouders en de ouders tevreden stemmen. De jongeren zijn zich goed bewust wat de kosten en investeringen zijn van de ouders en willen deze kosten zo laag mogelijk houden.

Dit alles zorgt voor stress en klachten bij jongeren.

We hebben al een paar keren jongeren geholpen met examenvrees en examenstress te verhelpen met mijn unieke 2-stappenplan.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Ben je minimaal 18 jaar? Reserveer dan een gratis gesprek met Rob via een Inspiratiesessie.

 

Voornaam:
Emailadres: