Nagelbijten Afleren Onder Hypnose

Nagelbijten Afleren Onder Hypnose

Veel mensen hebben last van het bijten van hun nagels, ook volwassen (zowel mannen als vrouwen). Het afleren van nagelbijten lukt velen niet vanzelf. In onze hypnose praktijk helpen we volwassenen met het afleren van nagelbijten onder Hypnose.

Nagelbijten Volwassenen

Als je zelf niet nagelbijt en je bent volwassen heb je geen idee hoe groot dit probleem kan zijn. We ontmoeten veel mensen in onze praktijk die willen stoppen met nagelbijten. Sommige lopen hier al vele jaren mee.

Zo ook Henk; hij is leidinggevende in de bouw en heeft geen nagels meer op zijn vingers staan. Elke dag bijt hij de vingers helemaal af tot op het vel. “het ziet er niet uit” zegt ie zelf, en ik ben hem met hem eens.

Henk schaamt zich voor zijn vingers, en nagels (althans waar nagel moeten zitten). Hij vertelt over zijn werk en hoe goed hij dit allemaal regelen. Hij is, volgens mij, een goede leidinggevende. Hij werkt hard en doet dit werk graag omdat hij met veel mensen werkt.

Zijn probleem is nagelbijten, althans het niet kunnen stoppen met nagelbijten. 

Stoppen met Nagelbijten

Henk heeft al van alles geprobeerd om te stoppen met nagelbijten; acupunctuur, byte-x, etc. Maar niets werkt volgens hem. Toch wil hij hypnose proberen, “dan weet ik het zeker” zegt hij.

We gaan volgens het 2-stappenplan met hem aan de slag en merken al in de eerste sessie dat hij openstaat voor onze informatie. Hij is wel sceptisch want de informatie is eenvoudig van uitleg.

“nou ja, ik ga het doen wat je zegt en ben benieuwd”, zijn de woorden waarmee hij op de eerste sessie afscheid neemt.

Een week later komt Henk terug en er is iets aan hem verandert; hij straalt. Wanneer ik vraag hoe het met hem is laat ie vol trots zijn vingers zijn; “kijk!” zegt hij. Zo heb ik mijn vingers nog nooit gehad”.

Ik glimlach want ik weet hoe snel het kan gaan, als je eenmaal het juiste programma gebruikt. 

Hij vertelt hoe hij ook aan zijn collega’s nu zijn vingers durft te laten zien, ook al staat er maar een klein randje op. “ik schaam me niet meer”, zegt Henk.

Omdat het zijn tweede sessie is gaan we verder met het programma en ook nu weer staat Henk open voor de ervaring.

Als we klaar zijn zegt hij: “je bent een bijzonder mens, ik weet niet wat je hebt gedaan maar het werkt”. Ik bedank hem voor zijn compliment en vraag hem om niet alles te analyseren maar het succes te vieren, want daar gaat het om: succesvol veranderen.

De naam van Henk is veranderd vanwege privacy; het verhaal is waargebeurd. Wil jij ook stoppen met nagelbijten en veranderen ? Neem contact op en plan jouw hyposesessies in.

Voornaam:
Emailadres: