Zelfvertrouwen Krijgen

Zelfvertrouwen krijgen

Meer zelfvertrouwen krijgen, hoe doe je dat? Deze week was op tv een samenvatting te zien van een man die al meerdere Wereldrecords op zijn naam had staan. Nu stond hij voor de grootste uitdaging in zijn leven. Dit maal had hij de uitdaging aangenomen om over de Grand Canyon te gaan op een ‘touw’. Deze koorddanser is het gelukt om als eerste mens over deze ravijn te wandelen. Hij had niet meer nodig dan een kabel van slechts 5 cm breed.

Terwijl hij op een hoogte van 450 mtr (!) liep blies de wind rondom zijn spijkerbroek en hadden de kijkers het zweet in de handen staan.

Hoe kan het dat hij zoveel zelfvertrouwen heeft ?

Deze vraag is goed te beantwoorden want wat blijkt is dat hij uit een circusfamilie komt. Deze familie staat al 7 generaties op het koord. En toch gaat dat niet altijd goed; zijn opa, neef en oom zijn tijdens een act neergestort en om het leven gekomen. Waarom dan toch zoveel zelfvertrouwen. Gewoon; hij is het gewend. Hij is gewend om actie te ondernemen ondanks dat er risico’s aan vastzitten. Nik Wallenda is opgegroeid in het circus, heeft altijd gezien hoe familieleden op koorden liepen en werd gestimuleerd om dit ook te doen. Ondanks de risico’s.

Wel handig, zoveel zelfvertrouwen

Misschien dat jij nu weinig zelfvertrouwen hebt en denkt dat Nik alles kan maar dat is niet waar. Hij is gewend om op koord te lopen (dansen) terwijl ook hij angsten heeft. Het is best mogelijk dat hij een angst heeft waarvan jij denkt dat het haast niet bestaat om hier bang voor te zijn. Elk mens is gewoon anders en gaat anders om met angsten.

Zelfvertrouwen krijgen door te doen

Natuurlijk heeft Nik ook angsten gehad, ook op het koord. Er zal altijd een gedeelte van je brein je waarschuwen voor gevaar, en geloof dat hij dat ook had op momenten boven de Grand Canyon. Maar hij liet zich niet stoppen door deze angsten. Hij ging door omdat hij moest of omdat hij wist dat hij dit kon. Door het te doen heeft hij nu zoveel zelfvertrouwen gekregen dat hij volgend jaar een nieuwe uitdaging aangaat; hij wil graag koorddansen tussen het Empire State Building en het Chrysler Building in New York!

Meer zelfvertrouwen krijgen en vergroten

Hoe kun jij jouw zelfvertrouwen krijgen en vergroten? Door het te doen, datgene wat je niet doet. Je laat nu je angst overheersen. Dat komt omdat je onbewuste jou waarschuwt voor het ‘gevaar’.

Wil jij je zelfvertrouwen vergroten moet je het onbewuste deel van je brein ‘resetten’, opnieuw programmeren. Alleen zo kun je overgaan tot succesvolle acties die resultaat leveren.

Hypnose helpt jou bij zelfvertrouwen krijgen. Want met hypnose kun je snel het onbewuste deel bereiken. Hierdoor kun je het onbewuste deel herprogrammeren en wel succes behalen.

Wanneer ga jij starten met hypnose en meer zelfvertrouwen krijgen ?

Voornaam:
Emailadres: