Hypnotherapeut

Hypnotherapeut

Hypnotherapeut en hypnotherapie, wat is dat? Hypnotherapie is het inzetten van hypnose bij mentale en lichamelijke klachten. Vaak wordt hypnotherapie ook gebruikt om sportprestaties te verbeteren. Een hypnotherapeut is iemand die hypnotherapie professioneel en deskundig gebruikt ter verbetering van de cliënt.

hypnotherapeut

hypnotherapeut

Hypnotherapie toepassen

Indien jij iemand kent die mentale problemen heeft is het goed om te weten dat hypnotherapie een goede oplossing biedt. Door het inzetten van hypnotherapie kan de cliënt zijn/haar problemen kenbaar maken. Je zult zien dat het gedrag vaak wordt veroorzaakt door een achterliggend probleem, vaak een gedachte die de cliënt al een ruime tijd heeft.

Hypnotherapie voorbeeld

Een voorbeeld om hypnotherapie toe te passen is afvallen. Mensen die eetstoornissen of eetbuien hebben worden gestimuleerd door emoties om te gaan eten. Terwijl ze goed weten dat dit op de lange termijn een negatief resultaat heeft. Het kan leiden tot overgewicht, slecht functionerend lichaam, lichamelijke klachten en mentale problemen omdat men zich niet goed of aantrekkelijk voelt. Het zelfvertrouwen gaat zakken en men kan in een negatieve spiraal terecht komen waarbij andere problemen kunnen optreden zoals angsten.

Afvallen met hypnose of hypnotherapie gaat er daarom om erachter te komen wat de daadwerkelijke reden is van de eetstoornissen of eetbuiten. Wat is de ‘trigger’ om verkeerd en teveel te eten ondanks dat men weet dat dit niet goed is. Een goede hypnotherapeut weet dit snel en deskundig te achterhalen zodat hij/zij een plan maakt voor een succesvolle behandeling.

Uiteraard geldt dit ook voor behandelingen tegen stress, overspannenheid, meer zelfvertrouwen etc.

Hypnotherapeut werk

De hypnotherapeut zorgt voor een veilige omgeving waarin de cliënt zich goed voelt en openhartig de vertrouwelijke informatie gaat delen. Alleen door deze goede samenwerking lukt het om succesvol te veranderen en een nieuw, mooi en positief leven op te bouwen.

Het werk van een hypnotherapeut is gebaseerd op vertrouwen en integriteit. De basis van elke relatie.

Voornaam:
Emailadres: