Hypnotherapie

Hypnotherapie, wat is hypnotherapie ?

Er doen veel fabels over hypnose en hypnotherapie de ronde. Maar laten we ons in dit artikel buigen over de vraag wat hypnotherapie en hypnose is en op welke manieren hypnotherapie en hypnose behulpzaam is voor problemen als angst, fobie en verslaving.

Bewust en onbewust

bewust onbewust

bewust onbewust

In de geestelijke processen van de mens zijn twee gebieden te onderscheiden. Ten eerste is er het gebied van ons bewuste weten. Hier vinden we de herinneringen die we hebben, de feiten die we kennen, de ervaringen die we opdeden. Met andere woorden: dit is het deel van ons bewustzijn dat we direct kunnen benaderen.
Daarnaast is er een heel ander deel van onze geest dat we het onderbewustzijn noemen. Dit is het gebied van patronen, herinneringen en ervaringen die naar de achtergrond zijn verdwenen.

Intrigerend!

Voor de menswetenschappen is dit onderbewuste van oudsher een zeer intrigerend gebied. Wat speelt zich daar af en hoe beïnvloedt dit ons dagelijkse doen en laten?
Het kenmerkende van onbewuste fenomenen is dat ze alleen toegankelijk zijn als je er echt voor gaat zitten. Soms kun je zelf iets uit je onbewuste opdiepen, je herinnert je dan bijvoorbeeld opnieuw een gebeurtenis uit je geschiedenis, die je allang vergeten was. In de volksmond noemen we dat vaak ‘graven in het geheugen’ en dat is eigenlijk precies wat het is.

Hypnose en de toegang tot je onbewuste

Het is lang niet altijd zo gemakkelijk om toegang tot je onbewuste geest te krijgen. Je zou kunnen zeggen dat er vele lagen in dit gebied te onderkennen zijn, sommige zijn gemakkelijk te bereiken, andere liggen diep verstopt en zijn bedekt door allerlei andere lagen. Als je de lagen wilt bereiken waar je zelf niet bij kunt, dan kun je je laten begeleiden door een deskundige, bijvoorbeeld een gecertificeerde hypnotiseur of hypnosecoach.

Wat is hypnosetherapie?

Hypnosetherapie of hypnotherapie is een vorm van therapie die door middel van hypnotiseren de toegang tot je onbewuste geest opent. Zo kun je erachter komen wat de oorzaak is van bepaalde onbegrijpelijke verschijnselen in je leven zoals angst, fobie of verslaving. Een hypnotherapeut brengt je met jouw instemming onder hypnose en leidt je naar onbewuste patronen die het gedrag bepalen waarvoor je hulp zoekt.

Op het diepe niveau kun je die patronen beïnvloeden en nieuwe patronen creëren die je helpen om van het ‘automatische’ oude gedrag af te komen. Je kunt het vergelijken met het herprogrammeren van software. Nu ‘draait’ er bij jou een programma met een foutje waardoor je dit gedrag vertoont en het negatieve resultaat krijgt. Door de software te herprogrammeren kun je wel het gewenste gedrag en gewenste resultaat krijgen.

Hypnotherapie is daarom zeer geschikt voor mentale problemen en toepasbaar bij 98% van alle mensen. De resultaten zijn verbazend en de moeite waard om te proberen.

Kijk hier wanneer jij jouw afspraak voor Hypnotherapie kunt reserveren.

Voornaam:
Emailadres: