Obese – hoe is het nu met Danny Bouman ?

Obese – Hoe is het nu met ?

Het afvalprogramma Obese van RTL is vanaf de eerste uitzending razend populair geworden. Mede door de deelname van ‘gewone’ mensen met een zwaarlijvig lichaam kon Nederland kennis maken met een van de hardst groeiende problemen in ons land: Obesitas. Wendy van Dijk verraste de deelnemers persoonlijk. De eerste succesvolle deelnemer was Danny Bouman. Deze man verloor in korte tijd 155 kilo (!) en was een voorbeeld voor velen die kampte met overgewicht. Als rolmodel doorliep hij de uitzending en werd het succesvolle uithangbord van het programma. Maar….

Obese - hoe is het nu met Danny Bouman - Wendy van Dijk - RTL - Afvalprogramma

Obese – hoe is het nu met Danny Bouman – Wendy van Dijk – RTL – Afvalprogramma

Danny Bouman – jojo effect

Helaas voor Danny is ook hij het slachtoffer geworden van het jojo-effect. Zodra de camera’s weg waren was de focus weg. De concentratie verdween naar de achtergrond en de afleiding was blijkbaar groter dan de weerstand. Blijkbaar is Danny niet de enige want ook de eerste afvalkanon in Amerika heeft opnieuw last van behoorlijk veel overgewicht. Obese America eerste succesvolle deelnemer is nu een gesprekspartner met Danny via Skype. Op deze manier motiveren en stimuleren zij elkaar om wederom de strijd aan te gaan met de vele kilo’s.

Obese Danny bekent

In het programma is te horen hoe Danny bekent dat het ontzettend moeilijk is om de verleiding te weerstaan en vol te houden. Het mentale aspect was zwaarder dan hij voorheen had gedacht en hierin hebben meer mensen zich vergist. Jaarlijks starten ontelbaar veel mensen met afvallen om vervolgens erachter te komen dat een dieet niet is vol te houden zonder dat men er mentaal klaar voor is. Afvallen lukt dus blijkbaar wel, blijvend afvallen is dus het grootste probleem.

Afvallen en oude patronen

Het afvallen heeft te maken met het creëren van nieuwe patronen en gewoontes. Met verbazing heb ik zitten kijken hoe Danny Bouman van de ene verslaving (eten) in de andere verslaving viel (dagelijks overdadig sporten). Zijn wilskracht was enorm sterk en hij zou en moest het streefgewicht halen, ongeacht op welke manier. Dit bracht risico’s met zich mee t.o.v. lichaam zoals spieren en gewrichten. Gelukkig heeft het RTL team destijds tijdig ingegrepen en hem een halt toe geroepen. Te snel afvallen is gewoon niet goed. Je moet niet alleen jouw lichaam voorbereiden maar ook jouw geest. De oude patronen die zijn opgebouwd in jaren zijn niet in een paar maanden afgebroken. Het is beter om jouw oude gewoontes te vervangen door nieuwe gewoontes die je tot het einde kunt volhouden.

Afvallen met hypnose

De oude patronen en gewoontes zitten vast in jouw onbewuste deel van het brein. Daar kan geen personal coach iets aan veranderen. Je kunt deze verwijderen en vervangen op 2 manieren; doordat er een ingrijpende situatie voorkomt  waardoor jij zo een heftige emotie meemaakt en eigenlijk schrikt van jezelf. Tevens wordt je zo bewust van het gevaar en de risico’s dat zodat jij een switch maakt, de knop omzet, en vervolgens duidelijke en blijvende keuzes maakt. Dit is echter voor ontzettend weinig mensen haalbaar om op eigen kracht te doen. Een andere manier is door de oude gewoontes te vervangen door nieuwe en gezonde gewoontes en dit net zo lang te doen als de oude gewoontes zijn opgebouwd. Dit betekent vaak een hele lange tijd van jaren lang gewoontes veranderen en weerstand geven aan de verleidingen die dagelijks voorbij komen. Hypnose communiceert met jouw onbewuste deel van het brein en kan een mooie combinatie maken; een ingrijpende situatie simuleren in jouw brein waardoor jij direct een beslissing maakt om te veranderen en goede, gezonde gewoontes programmeren zodat jij daadwerkelijk gaat afvallen. Daarbij komt dat een helder en duidelijk toekomstbeeld van jouw lichaam belangrijk is om op deze manier focus te houden op het resultaat. Met slechts enkele hypnosesessie kun jij veel gemakkelijk en effectiever afvallen en een slanker lichaam behouden.

Klik hier voor jouw hypnosesessie te plannen en start succesvol afvallen met hypnose


 

Voornaam:
Emailadres: