Obese

Obese RTL

Naar aanleiding van mijn andere artikelen over de Obese uitzending van RTL ontvang ik steeds meer vragen. Het programma keek onder leiding van Wendy van Dijk terug op de huidige resultaten van de Obese deelnemers. Met verbazing hebben we gezien hoe Mister Obese – Danny Bouman in eerste instantie 155 kilo (!) was afgevallen om vervolgens weer teveel overgewicht had.

Obese - obese deelnemers Danny Bouman

Obese – obese deelnemers Danny Bouman

Obese deelnemers

Danny Bouman was de eerste succesvolle deelnemer van het RTL afvalprogramma, een Nederlandse versie van de Amerikaanse Obese, en werd met veel lof gepresenteerd bij De Wereld Draait Door. We zagen hoe Danny de kilo’s liet verdwijnen en hoe blij en opgewekt hij was door het verlies van zijn overgewicht. Wendy vertelde vol trots zijn prestaties en dat van andere Obese deelnemers. Zowel mannen als vrouwen namen deel aan het afvalprogramma dat daarom ook direct een kijkcijferhit was voor RTL.

Falen van blijvend afvallen

Danny was het eerste succes van het programma en daarom ook een voorbeeld en rolmodel voor velen die willen afvallen. Danny ging hard afvallen, harder dan het RTL team (goede begeleiding trouwens) vooraf had berekend. In plaats van zijn eetverslaving werd Danny verslaafd aan sporten, vaak meerdere uren per dag, en ging zelfs minder eten dan goed was. Haaruitval als resultaat met een vergrote kans op beschadiging van de nieren. Geleidelijker afvallen was beter maar ondanks goede begeleiding kunnen ook afvallers extreem over de top gaan en verslaafd raken aan het sporten. Beiden zijn niet goed, het heet niet voor niets ‘verslaving’.

Danny Bouman en zijn nieuwe gewicht

Helaas is het Danny, net als zoveel anderen, niet gelukt om blijvend af te vallen en het gewicht vast te houden. Nadat de camera’s weg waren kwamen er veel afleidingen zoals lezingen geven, interviews doen, een nieuwe vriendin, reizen etc. Dit resulteerde in het ontbreken van een patroon en gaf kans om oude gewoontes terug te laten komen. En zo gebeurde ook; inmiddels heeft Danny wederom behoorlijk overgewicht en schaamt zich, zo vertelde hij Wendy van Dijk tijdens de uitzending “Obese – hoe is het nu met Danny Bouman”. Hij verklaarde aan Wendy dat vooral het mentale aspect hem zwaar viel. Zijn brein speelde een spelletje met hem en gaf signalen om weer terug te keren naar het ‘vertrouwde oude lichaam’. Het resultaat is dan ook dramatisch; Danny is weer – bijna – terug bij af en moet wederom opnieuw starten.

Misschien herken jij dit en weet je nu dus ook dat het NIET aan jou ligt dat je het jojo-effect hebt. Indien een dieet hebt geprobeerd lukt het meestal wel voor – tijdelijk10 kilo afvallen. Maar zelfs met begeleiding kan jouw lichaam een groot verschil tonen in het lichaamsgewicht waardoor jouw streefgewicht ver weg lijkt. Dan val je af om vervolgens de dag erna weer aan te komen. Je brein speelt een spelletje met jou zodat je gaat twijfelen, en – waarschijnlijk – gaat opgeven. Of je gaat  afvallen met het dieet en met succes, het is niet lekker en het past totaal niet in het eten van jouw dagelijkse leven. Toch komen er steeds vaker momenten waarin je gaat twijfelen aan het volhouden en dat is vaak al voldoende om ermee te stoppen.

Net als bij Danny was ook jouw brein nog niet klaar en gaat telkens signalen sturen om te stoppen. Om jouw brein te laten meewerken moet je dus eerst jouw onbewuste deel van het brein op 1 lijn krijgen met jouw wil. Hypnose helpt jou met het bereiken van jouw doelen doordat hypnose werkt op onbewust niveau, het niveau waar de beslissingen worden genomen en gedrag wordt bepaalt. Afvallen met hypnose is een goede en verstandige keuze van jou om succesvol slanker te worden.

Klik hier om slanker te worden en starten met Afvallen met Hypnose

Voornaam:
Emailadres: