Vaginisme

Vaginisme

Vaginisme is een groot taboe, helaas. Er zijn veel vrouwen die vaginisme lijden en de oplossing ligt niet altijd voor de hand. Ondanks een ‘goede’ relatie kan vaginisme ook later optreden en dat kan zorgen voor grote spanning met huwelijksproblemen of relatieproblemen. In dit artikel leg ik uit hoe hypnose jouw kan helpen met het oplossen van vaginisme.

Vaginisme

Vaginisme

Vaginisme, wat is dat ?

Vaginisme komt voor bij vrouwen van alle leeftijden. Doordat er spanningen en angsten ontstaan kan de vrouw haar vagina niet volledig ontsluiten (openen). Hierdoor is het vrijen met de partner (sex) zeer pijnlijk en meteen ook weer de oorzaak van nieuwe pijnangsten. Het inbrengen van een penis of vinger zorgt voor een emotioneel reflex waardoor onbewust het lichaam gaat tegenwerken. Het komt voor dat dit gebeurt ondanks dat de vrouw niet negatief tegenover sex staat. Vaginisme wordt dus veelal veroorzaakt door spanningen en angsten voor pijn. Negatieve ervaringen zijn tevens vaak een bron van trauma.

Vaginisme oplossen

Het oplossen van vaginisme is mogelijk door te ontspannen, belangrijker is nog om het probleem van het tegenwerken van deze ontspanning op te lossen. Vaak is het echte, diepere probleem niet voor de hand liggend en denkt met het probleem te kennen. Onze ervaring is dat er – bijna – altijd een probleem achter het probleem ligt. Dit probleem is er wel maar niet bij jou bekend, althans niet bewust bekend.

Vaginisme en hypnose

Hypnose zorgt voor een ultieme relax situatie zodat jouw lichaam en brein zich volledig ontspannen. Doordat jouw lichaam en brein zich volledig ontspannen kun je het daadwerkelijke probleem duidelijk maken met woorden en beelden. Jouw echte angsten worden nu bekend. Vervolgens gaan we deze angsten veranderen en verankeren wij positieve gevoelens in de plaats van negatieve gevoelens. Hierdoor zullen jouw angsten plaats maken voor leuke herinneringen en positieve emoties. Wanneer je dit leest wil jij vaginisme oplossen met hypnose. Stuur daarom een mail met je vragen en ik neem snel contact met jou op.

Voornaam:
Emailadres: