Hoe kom je van Nagelbijten af ?

Hoe kom je van Nagelbijten af ?

Nagelbijten is vreselijk irritant en is een veel voorkomend probleem, bij kinderen en volwassenen. Zo kan ik een client herinneren, Hans uit Helmond, die gebukt ging onder zijn nagelbijten. De schaamte die hij kende was enorm groot en daarom wilde hij stoppen met nagelbijten.

Hoe kom je van Nagelbijten af ?

Hoe kom je van Nagelbijten af ?

Stoppen met Nagelbijten

Het stoppen met nagelbijten is niet eenvoudig, zoals met elke gewoonte is het moeilijk om van nagelbijten af te komen. Zo lukte het Hans niet om te stoppen hoewel hij wel ontzettend graag wilde. Hij had zelfs al een paar keer een weddenschap afgesloten om te stoppen met nagelbijten, maar helaas lukt het hem nog steeds niet.

Schamen voor je nagelbijten

Bij Hans was het enorme schaamte die deden besluiten om hypnose toe te passen voor stoppen met nagelbijten. Hans is namelijk DJ op feesten en partijen en telkens wanneer iemand een verzoekje kwam aanvragen zagen de mensen zijn nagels zoeken op het pc-scherm. Hoewel hij zich enorm schaamde lukte het hem niet om te stoppen en bleef hij nagelbijten.

Waarom Nagelbijten ?

Toen ik aan Hans vroeg waarom hij toch bleef nagelbijten kon hij er geen goed antwoord op geven. Hij deed het vooral onbewust en op momenten als hij even met zijn gedachten afdwaalde, bijvoorbeeld als hij voor een rood verkeerslicht stond te wachten of als hij op de bank tv zat te kijken. Er was dus geen specifieke aanleiding om te nagelbijten, wel voor het stoppen met nagelbijten.

Stoppen met Nagelbijten

Toen ik aan Hans vroeg welke methoden hij al had geprobeerd om te stoppen met nagelbijten kwamen alle methodes al voorbij:

  • pleisters rondom alle vingers
  • byte-x, een chemische vloeistof (!) met zeer onsmakelijke geur en smaak
  • acupunctuur
  • weddenschappen, etc

Niets lukte hem om langdurig te stoppen met nagelbijten en om de nagels zelfs een kans te geven om een mooie nagels te krijgen.

Stoppen met Nagelbijten met Hypnose

Hans koos ook voor het 2-stappenplan om te stoppen met nagelbijten en was heel blij om te zien dat het lukte. Ook Hans was sceptisch of Hypnose wel voor hem geschikt was maar is dolgelukkig om nu zijn vingers te gebruiken voor het zoeken van het volgende ‘verzoeknummertje’. Hans is zo tevreden dat hij zelfs al collega’s stuurt naar onze hypnotherapie praktijk te Weert om ook hun gedrag en gedachten te veranderen. Bedankt Hans 🙂

Met Hypnose lukte het Hans om te stoppen met nagelbijten omdat Hypnose werkt op onbewust niveau. De gewoonte van Hans om nagel te bijten zit opgesloten in onbewust gedrag en dient dus ook op onbewust niveau te worden opgelost.

Vanwege privacy redenen wordt uitsluitend de voornaam van de client gebruikt. 

Voornaam:
Emailadres: