Stressmanagement met Hypnose

Stressmanagement met Hypnose

Je weet waarschijnlijk al dat hypnose een techniek is waarmee je angsten en fobieën kunt behandelen. Wist je dat ook overmatige stress heel goed door hypnose te beïnvloeden is? Hypnose en zelfhypnose zijn uitermate geschikt om jezelf grondig te leren ontspannen en je stressniveau permanent laag te houden.

Gezonde en ongezonde stress

In beginsel is stress een natuurlijk verschijnsel dat ons helpt om gevaarlijke en moeilijke situaties te herkennen. Ongezonde stress is echter een modern fenomeen dat mede veroorzaakt wordt door de enorme hoeveelheid prikkels die in de hedendaagse maatschappij op ons afkomen. We hebben torenhoge ambities op ons werk, we willen een levendige partnerrelatie hebben, we onderhouden een gezellige vriendenkring en we runnen ook nog eens een gezin met kinderen die volop in het leven staan. We doen dus vele dingen tegelijk en eisen van onszelf dat we alles nog perfect doen ook. Vooral die eis van perfectie veroorzaakt veel ongezonde stress.

Kan hypnose stressklachten verhelpen?

Als je inderdaad stress symptomen hebt, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, onzekerheid, snel geïrriteerd en angst voor bepaalde situaties, dan kan hypnosetherapie je helpen. Onder hypnose bereik je diepe ontspanning en dat maakt dat je gevoelig bent voor suggesties die jouw onderbewustzijn kan opnemen. De stress wordt veroorzaakt door sterke triggers in je onderbewustzijn, die angst en spanning opjagen. Met hulp van een hypnotherapeut kun je deze triggers blootleggen en veranderen zodat de stress niet meer buitenproportioneel optreedt.

Jezelf begeleiden in stress situaties

Stress is bij uitstek een fenomeen dat zich in specifieke, acute situaties kan voordoen. Denk bijvoorbeeld aan examenvrees of angst voor spreken in het openbaar. In dat geval zit je niet te wachten op een langdurige behandeling maar wil je liever technieken beheersen die je op jezelf kunt toepassen. Met zelfhypnose kun je stress de baas worden. Je kunt jezelf ontspannende suggesties geven of je zelfvertrouwen verhogen door stimulerende suggesties. Een korte zelfhypnose kan een wereld van verschil maken doordat je ontspannen, fris en uitgerust aan een moeilijke klus begint.

Stress reduceren

In de praktijk is al bewezen dat akelige bijwerkingen zoals spanningen door stress of oorsuizen bij stress, sterk kunnen verminderen en zelfs geheel kunnen verdwijnen door een goede hypnotherapeutische behandeling. Heb je veel last van stress en ongewenste bijverschijnselen van stress, laat je dan door ons voorlichten en behandelen. Je zult zien dat jouw leven veel fijner wordt en dat je veel meer kunt genieten van alles wat op je pad komt!

Wanneer je wilt weten hoe snel Hypnose werkt om Stress te stoppen, reserveer je hier je afspraak

 

Voornaam:
Emailadres: