Zelfhypnose

Zelfhypnose

Het niet verstandig is om zomaar te starten met zelfhypnose of gaan proberen jezelf te hypnotiseren. Maar elke goede hypnotherapeut zal je, als jij dat wilt, na een paar behandelingen ook leren hoe je hypnosetechnieken zelf kunt toepassen. Voel je iets voor een hypnose methode waar je zelf een grote rol in kunt spelen? Kom dan in onze praktijk en laat je verder informeren over zelfhypnose.

Het werk van de hypnotherapeut

Een hypnotherapeut kan jou onder hypnose brengen en de diepe oorzaken van je psychische problemen onder de loep nemen. De hypnotiseur / therapeut benadert jouw onbewuste gedachten en patronen en beïnvloed deze ten positieve. Als op dat diepe niveau de oorzaak van je problemen is aangepakt, dan wordt je gedrag ook anders. Dat proces kun je ondersteunen en versnellen door thuis zelfhypnose te gebruiken.

Een voorbeeld: spinnenfobie

Stel bijvoorbeeld dat je een spinnenfobie hebt. Je wordt panisch bij het idee dat er spinnen in een ruimte zouden kunnen zijn en je verliest echt de controle over jezelf als je werkelijk een spin ziet. Op het diepste niveau kan deze fobie veroorzaakt zijn doordat je ooit een pijnlijke, bedreigende situatie hebt ervaren waar je niet uit kon ontsnappen. Een hypnotherapeut kan deze diepe oorzaak deskundig benaderen. Het is niet raadzaam dat zelf te doen omdat er hevige emoties los kunnen komen. Alleen een getrainde therapeut kan die emoties kanaliseren en zorgen dat je er niet door overspoeld wordt.

Zelfhypnose

Zelfhypnose

Zelfhypnose

Zijn de diepste onbewuste lagen eenmaal door de hypnotherapeut behandeld, dan is het verder vooral een kwestie van ‘nieuw gedrag’ aanleren. Oude situaties die je in paniek brachten roepen niet meer diezelfde primitieve reacties op maar je bent er nog wel aan gewend om dergelijke situaties te ontwijken. Dit nu, is het moment waarop je heel goed met behulp van zelfhypnose jezelf kunt gaan begeleiden. Als je een angststoornis wilt overwinnen, zoals de genoemde spinnenfobie of een andere angst, dan is jezelf leren hypnotiseren een heel goed hulpmiddel.

Hoe werkt zelfhypnose?

Van de hypnotherapeut kun je hypnose leren toepassen op jezelf. Je oefent met technieken om jezelf onder hypnose te brengen en de hypnose te verdiepen. Je leert hoe je nieuwe, positieve gedachten kunt inbrengen die oude patronen in je hersenen vervangen. En je leert natuurlijk hoe je jezelf weer uit de hypnose krijgt. Als je de techniek beheerst, dan neem je een paar keer per dag even de tijd om jezelf te hypnotiseren. Meer weten? Maak een afspraak met ons!

Voornaam:
Emailadres: